27.09.2009
Το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» συμμετείχε στη Γιορτή Τουρισμού 2009 ,  στο δημοτικό διαμέρισμα Θεολόγου του Δήμου Πεταλούδων, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας.  
20-21.09.2009

Το Χορευτικό τμήμα ενηλίκων και μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" βρεθήκαμε στην Αθήνα, στο ΧοροΘέατρο "Δόρα Στράτου",  το οποίο είναι μοναδικό στο είδος του στον κόσμο και το προπύργιο του ελληνικού παραδοσιακού χορού εδώ και 56 χρόνια.

Λαμβάνοντας μέρος στις εκδηλώσεις "Εμμέλεια 2009", στο Λόφο Φιλοπάππου, απέναντι από την Ακρόπολη, που διοργανώνονται από το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID- UNESCO και το Θέατρο «Δόρα Στράτου», παρουσιάσαμε: Συρτό στην τοπική του απόδοση,  Δίστιχα γάμου,  Πηδηχτό Ρόδου, γαϊτάνι, Τούρτσικο και γύρισμα σε Σούστα Ρόδου, Καλαματιανό.

Δείτε βίντεο πατώντας εδώ: https://www.youtube.com/playlist?list=PL426B9278F95400CC
 
 
Φωτογραφίες:
06-09.08.2009
Το χορευτικό τμήμα ενηλίκων και τα μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού και Λαογραφι- κού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», επισκέφτηκαν τα Χανιά της Κρήτης από τις 6 έως τις 10 Αυγούστου 2009, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του Πολιτιστικού Συλ- λόγου Χανίων «Οι Σταυραετοί», τον Ιούλιο 2009 στη Ρόδο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Άγιος Σουλάς 2009».
Τη πρώτη ημέρα  συμμετείχαμε σε μία κλειστή  γιορτή τεσσάρων  συλλόγων,  στη γιορτή των  «Ριζίτικων».  Να σημειώσουμε πως  η γιορτή αυτή δεν είχε  καλεσμένους.  Οι σύλλογοι χόρεψαν και τραγούδησαν ριζίτικα τραγούδια όπωςπροστάζει η κρητική παράδο- ση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και  τις  πολλές ανέσεις.   Εμείς   παρουσιάσαμε παραδοσιακούς χορούς της Ρόδου.
Την επόμενη μέρα, σε κεντρική πλατεία των Χανίων, παρουσιάσαμε ένα δρώμενο - αναπαράσταση του  παραδοσιακού  γάμου  όπως  γίνεται στη Σορωνή, με τους χορούς, τα τραγούδια και τα κεράσματα  (κερνούσαμε  παραδοσιακό  μελεκούνι  που  είχαμε  φτιάξει πριν φύγουμε από τη Ρόδο, λουκούμια και σούμα). Ο κόσμος που παρακολούθησε έμεινε ενθουσιασμένος από τα ήθη και τα έθιμά μας. 
Την τελευταία μέρα, δίπλα από το ενετικό λιμάνι των Χανίων, παρουσιάσαμε  παραδοσιακούς  χορούς  της Ρόδου σε διαφορετικό κοινό,  στα  πλαίσια εκδηλώσεων «Αγροτικός  Αύγουστος. Γη και πολιτισμός».
Δείτε βίντεο πατώντας εδώ: https://www.youtube.com/playlist?list=PL39DC8188E15B6E7C
Φωτογρααφίες:
 
04.07.2009
Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής "Το Αμπερνάλλι" συμμετείχε στην Γιορτή Ψωμιού που διοργανώσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανίων "Ο Πλάτανος".
Στην εκδήλωση συμμετείχε μεικτό χορευτικό από τα τμήματα των εφήβων και των ενηλίκων του Συλλόγου.
26.04.2009
Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής "Το Αμπερνάλλι" συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Θωμά, τις οποίες συνδιοργάνωσαν το τοπικό συμβούλιο Πλατανίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανίων "Ο Πλάτανος" και η εκκλησιαστική επιτροπή Πλατανίων.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχε το εφηβικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου.
Φωτογραφίες:
07.03.2009
Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου που διοργάνωσε ο Δήμος Καμείρου.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχε το εφηβικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου.
 
Φωτογραφίες:
 

GTranslate