Άγιος Σουλάς 2019

Τα τμήματα σύγχρονων και παραδοσιακών χορών του Συλλόγου, παρουσίασαν χορούς από διάφορες περιοχές, κατά τη διάρκεια των δεκαήμερων θρησκευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων στο Άλσος Αγίου Σουλά, τιμώντας τη μνήμη του Αγίου που γιορτάζει στις 30 Ιουλίου:

Το Σάββατο 27 Ιουλίου παρουσιάστηκαν σύγχρονοι χοροί. Συμμετείχαν επίσης από τη σχολή χορού της κ. Κωνσταντίνας Νταλαμάγκα, χορογραφίες σύγχρονου χορού από τις ομάδες της κ. Μαριάννας Παπακωνσταντίνου.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί, από τα παιδικά τμήματα και το τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου (Χοροί από Δωδεκάνησα, Πόντο, Κυκλάδες και Κρήτη). Οι μουσικοί που συνόδευαν ήταν οι κ. Μανώλης Μπαλάσας και Γιώργος Πρεάρης. Την Τρίτη 30 Ιουλίου παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί μετά τη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Χοροδιδάσκαλος των τμημάτων είναι ο κ. Φιλήμονας Μιχαλάκης. 

Δείτε εδώ βίντεο απόσπασματα: παιδικά τμήματα, τμήμα ενηλίκων.

Άγιος Σουλάς 2018

Τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Συλλόγου, παρουσίασαν χορούς από διάφορες περιοχές, κατά τη διάρκεια των δεκαήμερων θρησκευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων στο Άλσος Αγίου Σουλά, τιμώντας τη μνήμη του Αγίου που γιορτάζει στις 20 Ιουλίου:

Παρασκευή 27 Ιουλίου, από το 2ο παιδικό και το εφηβικό τμήμα,

Σάββατο 28 Ιουλίου, από το 1ο παιδικό και το τμήμα ενηλίκων,

Δευτέρα 30 Ιουλίου, από το εφηβικό τμήμα.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η Επιτροπή Διαχείρισης Άλσους Αγίου Σουλά, που αποτελείται από  την Εκκλησιαστική Επιτροπή Ενορίας Σορωνής, τη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής, τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», τον Όμιλο Αντισφαίριση «Άγιος Σουλάς», τον Αθλητικό Εκπαιδευτικό Σύλλογο Σορωνής «Ευκλής» και το Σύλλογο Περιβάλλοντος Σορωνής.

Δείτε πατώντας εδώ φωτογραφίες από όλες τις παραστάσεις

 

Δείτε πατώντας εδώ βίντεο από τις παραστάσεις

Άγιος Σουλάς 2016

Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η "Επιτροπή Διαχείρισης Άλσους Αγίου Σουλά"συμμετείχαν οι χορευτικές ομάδες του Συλλόγου μας.

 Η Χορευτική Ομάδα Ενηλίκων στις 26 Ιουλίου, παρουσίασε χορούς της Λέρου, με τη συνοδεία των μουσικών: Μανώλης Μπαλάσας: βιολί και τραγούδι, Ραφαήλ Μανούσος: λαγούτο, Άννα Νικητιάδη: κρουστά. Τραγούδησε τη "Μπρατσέρα" η Δήμητρα Χρυσάκη. Οι δύο παιδικές ομάδες στις 27 Ιουλίου, παρουσίασαν χορούς της Δωδεκανήσου.

Άγιος Σουλάς 2017
 
Οι Χορευτικές ομάδες παραδοσιακών χορών του Συλλόγου μας (οι τρεις παιδικές και η ενηλίκων) παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στον Άγιο Σουλά, που πραγματοποιήθηκαν από τους Φορείς της Σορωνής (Εκκλησιαστική Επιτροπή Ενορίας Σορωνής, Δημοτική Κοινότητα Σορωνής, Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής "Το Αμπερνάλλι", Αθλητικοεκπαιδευτικός Σύλλογος "ΑΕΣ Ευκλής" Σορωνής, Όμιλος Αντισφαίρισης "Άγιος Σουλάς" και Σύλλογος Περιβάλλοντος Σορωνής. 
 
 
Δείτε εδώ φωτογραφίες από τις 26, 28 και 30 Ιουλίου:
 
 
 

Άγιος Σουλάς 2015:

Οι Χορευτικές Ομάδες του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» συμμετείχαν στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Σουλά, στο ομώνυμο Άλσος.

Πέρα από τους παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας που όλες οι ομάδες παρουσίασαν, η χορευτική ομάδα ενηλίκων, παρουσίασε (όπως κάθε χρόνο συνηθίζει να παρουσιάζει χορούς από άλλες περιοχές της Ελλάδας)  χορούς της Κρήτης: Αγκαλιαστό, Ανωγειανό,  Πηδηχτό, Πρινιανό η Πρινιώτη, Λαζώτη, Σούστα, Σιγανό και Πεντοζάλι, Τριζάλη, Συρτό, Μαλεβιζιώτη, Ζερβόδεξο. Ακόμα,  η ομάδα σύγχρονου χορού «Ζούμπα» παρουσίασε σύγχρονες χορογραφίες.

 

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ

 

Φωτογραφίες: