27.12.2009

         Τη Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009, στις 6.30 το απόγευμα, θα γίνει μία γιορτή για τα μικρά παιδιά της Σορωνής σε συνεργασία με το ΔΟΠΑ Καμείρου, (Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Άθλησης) στο νέο χώρο του Συλλόγου.

          Θα βρίσκεται εκεί μάγος καθώς και ο Άγιος Βασίλης που θα μοιράσει δώρα στα παιδιά.

 

21.12.2009

          Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», μετά την τελετή εγκαινίων του νέου χώρου του Συλλόγου που έγινε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009, θέλει θερμά να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλλαν στη πραγματοποίηση αυτού του έργου.

          Από την ίδρυση του  Συλλόγου (1983) μέχρι και σήμερα, έχει παρουσιαστεί ένας σημαντικός αριθμός πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων σε τοπικό επίπεδο αλλά και συμμετοχές σε εκδηλώσεις τόσο στη πόλη της Ρόδου όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος. Δραστηριοποιούμαστε σε πολλούς τομείς όπως εκμάθηση παραδοσιακών χορών (έχουμε 5 τμήματα), Θεατρικό εργαστήρι που φέτος ξεκίνησε, συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής, αναβίωση εθίμων του χωριού, διοργάνωση μουσικοχορευτικών βραδιών, συναυλιών, καθώς και αφιερώματα με λόγο και μουσική. Προσπαθούμε να εντάξουμε δηλαδή στις δράσεις μας όσο το δυνατόν περισσότερα και διαφορετικά πολιτιστικά και λαογραφικά δρώμενα. (να σας θυμίσουμε κάποιες από τις εκδηλώσεις μας: τις παρουσιάσεις των χορευτικών μας τμημάτων σε διάφορες παραστάσεις δικές μας και άλλων πολιτιστικών συλλόγων εντός και εκτός της Ρόδου – πρόσφατα το Χορευτικό Τμήμα Ενηλίκων παρουσίασε ήθη και έθιμα, χορούς και τραγούδια του τόπου μας, στο Χοροθέατρο «Δόρα Στράτου» στην Αθήνα, το οποίο είναι μοναδικό στο είδος του στον κόσμο και το προπύργιο του ελληνικού παραδοσιακού χορού εδώ και 56 χρόνια-, το δεκαήμερο εκδηλώσεων στο Άλσος του Αγ. Σίλα σε συνεργασία με την ενορία μας και τους τοπικούς φορείς, το Καρναβάλι της Σορωνής που έκλεισε ήδη τα 10 χρόνια ζωής, τις συναυλίες μας στην ευρωπαϊκή ημέρα μουσικής, τις συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες,  τις παραδοσιακές βραδιές του Αη Γιάννη του Καλαφουνιάρη και των λουκουμάδων του Αγίου Ανδρέα, τις προβολές Θερινού σινεμά που αναβιώσαμε).

          Όλα αυτά και ακόμα πιο πολλά, φαντάζουν πολύ πιο εύκολα και απλά, από σήμερα που εγκαινιάζουμε επίσημα το νέο αυτό χώρο, την νέα στέγη για τις δραστηριότητες του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι». Ο χώρος αυτός δεν θα είναι μουσειακός και χώρος μόνο εκδηλώσεων. Θα στεγάζει τις δραστηριότητες του Συλλόγου (χορευτικά τμήματα, θεατρικό εργαστήρι, μουσικά τμήματα και άλλα που θέλουμε να δημιουργήσουμε), το Γραφείο, το βεστιάριο με τις παραδοσιακές στολές, που είναι η περιουσία του Συλλόγου. θα είναι το Σπίτι μας,  όπου τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου θα επικοινωνούν, θα αναπτύσσουν, θα προγραμματίζουν πράγματα που αφορούν τη Παράδοση και το Πολιτισμό μας.

          Ευχαριστούμε θερμά λοιπόν τους:

Νομάρχη Δωδεκανήσου Μαχαιρίδη Ιωάννη,

Αντινομάρχη Δωδεκανήσου Διακοσταυριανού Σώζου Δέσποινα,

Δήμαρχο Καμείρου Κρητικό Δημήτριο,

Αντιδημάρχους Δήμου Καμείρου Πάλλα Αγαπητό και Σαββάκη Αντώνιο,

πρώην Υπουργό Παυλίδη Αριστείδη,

πρώην Βουλευτή, συγχωριανό μας, Καραμάριο Αναστάσιο,

Πρώην Δήμαρχο Καμείρου Δημητρά Στέφανο,

Αιδεσιμότατο π. Μιχαήλ Κρητικό,

Αγροτικό Συνεταιρισμό Σορωνής, Τράπεζα Δωδεκανήσου,

Σύνδεσμο Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Δωδεκανήσου, Ροδιακή Τημελεματική,

Διακοσταυριανό Νίκο, Διακίδη Γιώργο, Λέσση Μαίρη, Μαριέττο Νικόλαο, Αναγνώστου Θεμιστοκλή, Αθανασίου Αθανάσιο, Παπαστεργή Κυριάκο, Άγγελο Σταύρο, Διακολαμπριανό Μιχάλη, Δημητρά Γεώργιο, Μαρίνο Κυριάκο, Διακοφιλιππή Παρασκευά, Τομάζο Μιχαήλ, Φλάγκο Νικόλαο, Μπέλλο Αντώνιο, Μπονιάτη Μιχαήλ, Σταυριά Απόστολο, Φιλιππάκη Μηνά, Κουτσουδάκη Δημήτριο, Τομάζο Νικόλαο, Μπέλλο Παναγιώτη Λουκά, Πούλιο Μιχαήλ, Mάκκα Αντώνιο, Μαστή Μανόλη, Χατζησάβα Σακελάρη, Μπονιάτη Λουκά, Σφουγγαριστό Αναστάσιο, Σαββάκη Νίκο, Μαστή Ηλία, Κρικα Κατερίνα, Δημητρά Ελένη, Δημητρά Δέσποινα, Λαού Σοφία.

            Τέλος να ευχαριστήσουμε τα σουπερ μάρκετ: Dia, Ρεουλάς Τσαμπίκας, Χατζησταμάτας Χριστίνας, Καρασάβα Κυριακής, τις πιτσαρίες: Λουκίας Τομάζου, Πρώτου Ιωάννη και Χατζησταμάτας Δέσποινας, το ζαχαροπλαστείο Μπερλίνα της Χατζησταματίου Σταματίας και το Αρτίσιμο της Χατζηκυριαζής Κικής.

 

14.12.2009

          Τα εγκαίνια του νέου Χώρου του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι", θα γίνουν την Κυριακή 20 Δεκ. 2009,  στις 17:00.

         Tο  Φεστιβάλ των Βραβευμένων Ταινιών του 11ου  Διεθνούς Πανοράματος Πάτρας, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21, Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Δεκ. 2009,  στις 19:00.

 

03.12.2009

        O Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι", σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, διοργανώνουμε προβολές των Βραβευμένων Ταινιών από τη Παρασκευή 11 Δεκ. 2009 έως και την Κυριακή 13 Δεκ. 2009,στις 19.30.

        «Το 11ο Διεθνές Πανόραμα πραγματοποιήθηκε από τις 2/10 έως 10/10/2009 στην Πάτρα,  στο πολυχώρο πολιτισμού ΙΝΤΕΑΛ στη Πάτρα. Στις συμμετοχές περιλαμβάνονταν 232 ταινίες από 62 χώρες (μεγάλου μήκους, μικρού μήκους, animation, ντοκιμαντέρ, video art, video dance, το διαγωνιστικό τμήμα  διαιρείται σε ελληνικό και διεθνές). Το πρόγραμμα  χωρίζονταν σε  ενότητες: «Κινηματογράφος, ειρήνης τέχνη», «Στα πέρατα της γης», «Βαλκανική γειτονιά», «Περιδιαβαίνοντας την Ευρώπη», «Ελληνικό Πανόραμα», «Ματιές στην ματωμένη Ανατολή», «Πατρινοί σκηνοθέτες», «Νότος του πάθους και των αγώνων», «Στιγμές Πάτρας», «Βραβευμένες ταινίες Νεανικού Φεστιβάλ, ArtFools Video Festival της Λάρισας», «Βραβευμένες - επιλεγμένες ταινίες 7ης Διεθνούς Συνάντησης Αρχαιολογικής ταινίας ΑΓΩΝ»

       

23.11.2009

            Την Κυριασκή 29 Νοεμβρίου 2009, παραμονή της εορτής του Αγίου Ανδρέα, θα είμαστε στο νέο Σπίτι του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι", από τις 6.00 το απόγευμα, για να γευθούμε όλοι μαζί τους παραδοσιακούς λουκουμάδες. Σας περιμένουμε.

 

21.11.2009

            Κάθε Κυριακή στις 11.30 θα γίνονται τα μαθήματα της νέας Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι".  (Πληροφορίες στα τηλέφωνα 22410-42825 και 6972284611).  Οι πρόβες θα γίνονται στο νέο σπίτι του Συλλόγου.

              

02.11.2009 - 05.11.2009

               Συνεχίζονται οι εργασίες στο νέο Σπίτι του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι".

 

08.10.2009

       O Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" δημιουργεί Θεατρική Ομάδα, με υπεύθυνη σκηνοθέτη. Οι πρόβες, σύμφωνα με τις πρώτες συμμετοχές, θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 11.30. Οι ενδιαφερόμενοι για αυτήν την νέα ομάδα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή/και στο τηλέφωνο 6972284611. (θα υπάρξει νέα ενημέρωση).

 

05.10.2009

       Μετά από τις δηλώσεις συμμετοχών των μελών και των φίλων του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" στα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, το πρόγραμμα προβών διαμορφώνεται ως εξής:

 • Α’ τμήμα (Α- Γ Δημοτικού),Παρασκευή, 7:00-8:00 μμ.
 • Β’ τμήμα (Δ Δημοτικού-Α Γυμνασίου),Παρασκευή, 6:00-7:00 μμ.
 • Τμήμα Εφήβων (Γυμνάσιο- Λύκειο),Σάββατο, 6:30-7:30 μμ.
 • Χορευτική Ομάδα (τμήμα ενηλίκων),Τετάρτη, 8:00-9:30 μμ.
 • Τμήμα Εκμάθησης Ενηλίκων (νέο τμήμα), Πέμπτη, 8:00-9:00 μμ.

 

25.09.2009

       Το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» θα συμμετάσχει στη Γιορτή Τουρισμού 2009, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 08:00 το βράδυ,  στο δημοτικό διαμέρισμα Θεολόγου του Δήμου Πεταλούδων, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας, μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεολόγου « Ο Μόδεστος».

 

17.09.2009

     Το χορευτικό τμήμα ενηλίκων και μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» μετά από συμμετοχές μας σε δρώμενα και παραδοσιακές βραδιές στο νησί μας, σε συνεργασία με διάφορους Πολιτιστικούς Συλλόγους, μετά την επίσκεψη μας στα Χανιά της Κρήτης, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Σταυραετοί», θα επισκεφτούμε την Αθήνα, το διήμερο 20-21 Σεπτεμβρίου, κατόπιν πρόσκλησης  του Θεάτρου «Δόρα Στράτου», για να παρουσιάσουμε παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας.

     Η 8η αυτή συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων «Εμμέλεια 2009», γίνεται στο Λόφο Φιλοπάππου, απέναντι από την Ακρόπολη, και διοργανώνεται από το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID- UNESCO και το Θέατρο «Δόρα Στράτου» το οποίο είναι μοναδικό στο είδος του στον κόσμο και το προπύργιο του ελληνικού παραδοσιακού χορού εδώ και 56 χρόνια.

 

12.09.2009 - Έναρξη νέας περιόδου

     Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», εύχεται καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και  μαθήτριες και σας ανακοινώνει  πως  θα ξεκινήσουν  από τον  Οκτώβριο 

α) ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ – ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ και 

β) τα τμήματα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ.

     Για πληροφορίες και για το ωράριο των μαθημάτων- προβών, θα βρεθούμε την Τετάρτη 16  Σεπτεμβρίου  και ώρα 6:00 το απόγευμα  στο Γραφείο του Συλλόγου.

 

06.09.2009

   Έγινε η κλήρωση της λαχειαγοράς, μετά το τέλος της προβολής θερινού σινεμά τη Πέμπ- τη, 03  Σεπτεμβρίου 2009.

   Πρώτο δώρο:  τηλεόραση LG 32", κερδίζει ο λαχνός 631, Σταματάκη Ευαγγελία.  Δεύτερο δώρο: notebook multirama 10", κερδίζει ο λαχνος 530, Μαστή Μαρία.

   Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που πήρατε μέρος στη λαχειαγορά μας.

 

25.08.2009

     Τη Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2009, θα γίνει η τελευταία προβολή θερινού σινεμά για το φετινό καλοκαίρι. Μετά το τέλος της προβολής, θα γίνει και η κλήρωση της λαχειαγοράς μας για τα δύο δώρα που προσφέρει ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής "Το Αμπερνάλλι"( μία τηλεόραση LG 32" και ένα notebook multirama 10").

 

01.08.2009

     Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι», ανταποδίδοντας την επίσκεψη του Πολιτιστικού Συλλόγου Χανίων Κρήτης «Οι Σταυραετοί», που έγινε στα πλαίσια των 10ήμερων εκδηλώσεων του Αγίου Σουλά, θα επισκεφτεί τα Χανιά από τις 6 έως τις 9 Αυγούστου 2009 και θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς, ήθη και έθιμα του τόπου μας.

 

22.07.2009

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής "Το Αμπερνάλλι" διοργανώνει λαχειαγορά με 2 μεγάλα δώρα!
1ο δώρο: Τηλεόραση LCD LG, 32’, Ηigh Definition 
2ο δώρο: Notebook Multirama, 10’, 1,6 GHz, windows
Κάθε λαχνός στοιχίζει 2 ευρώ. Tα έσοδα της λαχειαγοράς θα βοηθήσουν στην ανακατασκευή του Σπιτιού του Συλλόγου.

Η κλήρωση θα γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Θα σας ενημερώσουμε για την ακριβή ημερομηνία.

 

13.07.2009

Από την Επιτροπή Εκδηλώσεων Αγίου Σουλά (Eκκλησιαστική Eπιτροπή Ιερού Ναού Ευαγγελιστή Λουκά Σορωνής, Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής "Το Αμπερνάλλι", αθλητικο-εκπαιδευτικός σύλλογος Σορωνής "Ευκλής" και Αγροτικός συνεταιρισμός Σορωνής), σας κοινοποιούμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Aγιος Σουλάς 2009" και σας περιμένουμε...


ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ,
17:00,Αγώνες παιδικού τουρνουά ποδοσφαίρου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ,
10:00,Λαϊκή ποδηλατοδρομία Σορωνή- Άγιος Σουλάς. (θα κληρωθούν 2 ποδήλατα στους συμμετέχοντες).
19:00,Λαϊκός ανώμαλος δρόμος Σορωνή- Άγιος Σουλάς.

21:00,Συναυλία Παραδοσιακής μουσικής στο Κιόσκι (συμμετέχουν οι μουσικοί: Παντελής Αναστασόπουλος: τραγούδι, κανονάκι, Ηλίας Αναστασιάδης: λύρα, τραγούδι, Ματίνα Μάστορα: τραγούδι, Δημήτρης Χατζηπλής: ούτι, κιθάρα, Άννα Νικητιάδη: κρουστά.


ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ,
21:00,Προβολή παιδικής ταινίας στο Κιόσκι.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ,
17:00,Αγώνες παιδικού τουρνουά ποδοσφαίρου.

21:00,Συναυλία στο Κιόσκι με τη Μανδολινάτα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Καμείρου. Συμμετέχει η Πειραματική Χορωδία του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ροδίων. (υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Σακελλαρίδη).


ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ,
21:00,Συναυλία στο Κιόσκι με έντεχνη και ροκ μουσική από το μουσικό σχήμα «Wild Hawks».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ,

19:00,Έναρξη Έκθεσης αυτοκινήτων, βιβλίων, αγιογραφίας και φυτών, στο χώρο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής. 
20:30,Παρουσίαση της ζωής και του έργου των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Σίλα, από την εκπαιδευτικό Αναστασία Χατζηαντωνίου, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Σίλα. 
Στη συνέχεια θα τραγουδήσει η Χορωδία της Ενορίας Σορωνής.
(υπό τη διδασκαλία του ιεροψάλτη Νεκτάριου Χατζησάβα)

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ,
17:00,Αγώνες παιδικού τουρνουά ποδοσφαίρου.19:00,Μέγας Εσπερινός. 
20:30,Παραδοσιακοί Χοροί στο στάδιο του Αγίου Σουλά, από τα παιδικά τμήματα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής «Το Αμπερνάλλι». 
Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Παναγιώτη Νικολάου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ,
07:30,Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σίλα. 
17:30,Εσπερινός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, στον Ιερό Ναό Αγίου Σίλα. 20:30,Παραδοσιακοί Χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα του φιλοξενούμενου Παραδοσιακού Χορευτικού Συλλόγου Χανίων «Οι Σταυραετοί» και το τμήμα των ενηλίκων του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής «Το Αμπερνάλλι». 

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ, 
07:30,Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίου Σίλα. 
20:30,Παρουσίαση παραδοσιακών φαγητών από γυναίκες της Σορωνής στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Σίλα. Συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα του φιλοξενούμενου Παραδοσιακού Χορευτικού Συλλόγου Χανίων «Οι Σταυραετοί»

ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ,
17:00,Παρέλαση Ίππων και Αναβατών του Ιππικού Ομίλου Ρόδου «Ο Κάδμος». Επιδείξεις και αγωνίσματα. 20:30,Παράσταση του τμήματος Φιλαρμονικής του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης Καμείρου.Παράσταση του τμήματος Κλασσικού Μπαλέτου του ΔΟΠΑ Καμείρου.Παραδοσιακοί χοροί από το τμήμα παραδοσιακών χορών του ΔΟΠΑ Καμείρου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ,
17:00,Παρέλαση Αθλητών – Έπαρση Σημαίας.
Παραδοσιακοί Χοροί από το Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής «Το Αμπερνάλλι».
Απονομές βραβείων, Αγώνες στίβου, σακουλοδρομίες, αυγοδρομίες.
Παρέλαση ίππων – επιδείξεις. 
Γαϊδουροδρομίες. 
20:20,Αποχώρηση Επισήμων με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του ΔΟΠΑ Καμείρου. 
20:30,Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου στον Ιερό Ναό Αγίου Σίλα.

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ,
07:30,Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίου Σίλα. 21:00,Παραδοσιακό – λαϊκό γλέντι από την Αθλητική Ομάδα «Ευκλής» Σορωνής.

 

03.07.2009

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής "Το Αμπερνάλλι"  θα συμμετέχει στην Γιορτή Ψωμιού που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανίων "Ο Πλάτανος", με την παρουσία της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου.
Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Πλατανίων  το Σάββατο 4 Ιουλίου στις 6:30 το απόγευμα.

 

23.06.2009

Λόγω πένθους, οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα Τρίτη 23/6 καθώς και για την Πέμπτη 25/6 δεν θα πραγματοποιηθούν.

 

22.06.2009

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι» αναβιώνει το έθιμο της Καλαφούνας, παραμονή του Άη Γιάννη του Κλήδονα την Τρίτη 23 Ιουνίου και ώρα 20:30 στον αύλειο χώρο του Λαογραφικού Σπιτιού της Σορωνής.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τα παιδικά τμήματα του Συλλόγου ενώ θα προσφέρονται παραδοσιακά γλυκά και μεζέδες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

 

19.06.2009

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι» εντάσσεται και φέτος (για 2η συνεχή χρονιά) στο δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Άλσος του Αγίου Σουλά και θα λάβουν μέρος δέκα μουσικά σχήματα.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η ομάδα Φίλοι Κωφών Ρόδου, η οποία θα κάνει διερμηνεία τραγουδιών στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Παράλληλα στον χώρο θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα από το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, το Κέντρο πρόληψης «Δίοδος» και την Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων παραρτήματος Ρόδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου και του Δήμου Καμείρου και με την στήριξη του κέντρου μουσικής "Φώτης Γιακουμάκης". Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το Ραδιόφωνο Λυχνάρι, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Ίριδα και TV4, οι εφημερίδες Αγγελία και Δράση, το περιοδικό RodosMirror και οι ιστοσελίδες www.rhodes24.gr,www.rhodes.com.grwww.rodosevents.gr και www.tranzistoraki.gr.

Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

 • 18:00 ελληνικό έντεχνο με την Θάλεια Παπαδοπούλου
 • 18:30 ελληνικό έντεχνο με τους European’s Music Trio
 • 19:00 ελληνικό και ξένο ροκ με τους D.I.M. Way
 • 19:30 ελληνικό και ξένο έντεχνο με τις Ροπές
 • 20:00 ελληνικό και ξένο ροκ με τους Wild Hawks
 • 20:30 ελληνικό και ξένο ροκ με τους Famous Fools
 • 21:00 ελληνικό έντεχνο από μουσικό σχήμα χωρίς όνομα
 • 21:30 ελληνικό έντεχνο από το Σκαλινό Τρίγωνο
 • 22:00 ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο με τους Fourffart
 • 22:30 ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο με τους Krok Band

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

10.06.2009

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι», στα πλαίσια των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων, διοργανώνει βραδιές «θερινού σινεμά» με ταινίες από το παλιό Ελληνικό κινηματογράφο.

Η Αρχή θα γίνει την Πέμπτη 11 Ιουνίου με την ταινία «Πολυτεχνίτης κι Ερημοσπίτης» με τον Θανάση Βέγγο.

Η προβολή θα γίνει στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Καμείρου στις 9 το βράδυ και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

19.05.2009

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής "Το Αμπερνάλλι", διοργανώνει την Τετάρτη 20 Μαΐου, παραμονή της εορτής Κωνσταντίνου & Ελένης, μουσική λαϊκή βραδιά στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στη Σορωνή (στο δρόμο προς παραλία).

Χορευτικά τμήματα από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Άθλησης  Καμείρου  και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σορωνής θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, ενώ η βραδιά θα πλαισιωθεί με ζωντανή μουσική από την ορχήστρα του Παναγιώτη Νικολάου.

 

17.05.2009

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής "Το Αμπερνάλλι" ανακοινώνει τα μουσικά σχήματα που θα συμμετέχουν στη Γιορτή της Ευρωπαϊκής Μουσικής στο Άλσος Αγίου Σουλά.

Τα Μουσικά Σχήματα που θα λάβουν μέρος είναι:

  1. Wild Hawks [Δημήτρης Σταυριάς (ηλ. κιθάρα), Πάνος Κουτσουδάκης (ντραμς), Άκης Σταθάτος (φωνή), Πέτρος Χατζής (ηλ. κιθάρα), Γιώργος Ορφανός (ηλ. μπάσο)] - ελληνικό & ξένο ροκ
  2. D.I.M. Way [Τάσος Παπακωνσταντίνου (Μπάσο), Μιχάλης Ρούμπας (Κιθάρα), Στέλιος Πετράκης (Drums), Ελπίδα Παπαδοπούλου (κιθάρα), Μαρίνα Τζανουδάκη (πλήκτρα), Αγγελική Σορωνιάτη (φωνή)]    - ελληνικό & ξένο ροκ
  3. (ατομικό) Θάλεια Παπαδοπούλου (κιθάρα, φωνή) - ελληνικό έντεχνο & δικά της τραγούδια
  4. European’s Music Trio [Ελενίτσα Τσιόλκα (βιολί), Νίκος Καβουκλής (μαντολίνο), Παναγιώτης Λουκάς Μπέλλος (πιάνο)] - ελληνικό έντεχνο
  5. Ρόπες [Κατσογριδάκης Βαγγέλης (κιθάρα), Καίτη Κούκουρου (πλήκτρα), Μανώλης Σπυρίδης  (κιθάρα)] - ελληνικό & ξένο έντεχνο
  6. Famous Fools [Δημητρής Κυμιρτζόγλου (ηλ. κιθάρα, φωνή), Μανόλης Μανουράς (ηλ. κιθάρα, φωνή), Παναγιώτης Κατσίβας (ηλ. μπάσο), Γιάννης Στίγκας (ντραμς), Βαγγέλης Κουφός (ηλ. κιθάρα)] -  Ελληνικό & Ξένο Ροκ
  7. (Μουσικό σχήμα χωρίς όνομα) [Καρατζιάς Σάββας (κιθάρα, φωνή), Νικητιάδη Άννα (κρουστά, νέυ), Ζιάρκας Θοδωρής (ηλ. μπάσο-λύρα), Μαυρουδής Αντωνίου (βιολί), Ζιάρκας Νίκος (ηλ. κιθάρα, λαούτο), Δέσποινα Σπανού (τσέλο)] - ελληνικό έντεχνο
  8. Σκαλινό Τρίγωνο [Μανώλης Τσακογιάννης (κιθάρα, τραγούδι), Πέτρος Σταματίου(κιθάρα, τραγούδι) , Ματίνα Μάστορα(τραγούδι)] – ελληνικό έντεχνο
  9. Fourffart [ΧρήστοςΧαϊδευτός (κρουστά), Πέτρος Σταματίου (κιθάρα, τραγούδι), Θοδωρής Ζιάρκας (ηλ. μπάσο), Ματίνα Μάστορα (τραγούδι)] - ελληνικό & ξένο ρεπερτόριο
 10. Krok Band [Θοδωρής Ζιάρκας (ηλ. μπάσο), Γλαύκος Σμαριανάκης (βιολί, φωνή), Κώστας Παπαλουκάς (κιθάρα), Νεκτάριος Καλομοίρης (πλήκτρα), Νίκος Ζιάρκας (ηλ. κιθάρα)] - ελληνικό & ξένο ρεπερτόριο.
Θέλουμε θερμά να ευχαριστήσουμε όλους τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς, τους μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, που θα συμμετέχουν στη Γιορτή, την Κυριακή 21 Ιουνίου.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου (ΟΠΑΔ) & του Δήμου Καμείρου
Στήριξη: Κέντρο Μουσικής "Φώτης Γιακουμάκης"
Χορηγοί Επικοινωνίας:
    Ραδιόφωνο: Λυχνάρι
    Τηλεόραση: ΙΡΙΔΑ , TV4
    Εφημερίδα: ΑγγελίαΔράση
    Περιοδικό: RodosMirror
    Διαδίκτυο: Rhodes24Rhodes OnlineRodos EventsTranzistoraki.

 

24.ο4.2οο9

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής "Το Αμπερνάλλι" εντάσσεται και φέτος (για 2η συνεχή χρονιά) στο δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Άλσος του Αγίου Σουλά και μπορούν να λάβουν μέρος Ρόδιοι καλλιτέχνες & γκρουπς.

 ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΩΣ 8 ΜΑΪΟΥ 2009
στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο 6932743857


...Επιπλέον...
όποιος επιθυμεί να συμμετέχει σε εκδήλωση άλλη πόλης εκτός Ρόδου, πρέπει να στείλει το demo του στην Μ.Ε.Σ.Ο. (περισσότερες πληροφορίες: www.musicday.gr)

 

23.04.2009

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής "Το Αμπερνάλλι" θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Θωμά, τις οποίες συνδιοργανώνουν το τοπικό συμβούλιο Πλατανίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανίων "Ο Πλάτανος" και η εκκλησιαστική επιτροπή Πλατανίων.
Συγκεκριμένα την Κυριακή 26 Απριλίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σορωνής θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς.

 

07.04.2009

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι» σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου, παρουσίασαν στη Σορωνή το έργο του θεατρικού εργαστηρίου «Όταν ο Τσέχωφ επισκέφτηκε τη Ρόδο». Μια παράσταση που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο κοινό που γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Σορωνής την Κυριακή 5 Απριλίου. Η παράσταση ανέβηκε σε σκηνοθεία-διδασκαλία της Αντιγόνης Αμανίτου και συμμετείχε πολυπληθής θίασος. 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σορωνής θα ήθελε να ευχαριστήσει το ΔΗΠΕΘΕ για τη συνεργασία, τον κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει και να χειροκροτήσει την παράσταση, τους χορηγούς που στήριξαν την εκδήλωση "ef Decoration", «Υπερμάρκετ Σπανός» και το τυπογραφείο του Νίκου Χατζηκαλημέρη, καθώς και το Ραδιόφωνο Λυχνάρι για την πολύτιμη βοήθεια του. Τέλος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σορωνής ευχαριστεί τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού & Άθλησης που βρίσκεται δίπλα στον σύλλογο σε κάθε εκδήλωση. 

 

24.03.2009

«ΟΤΑΝ Ο ΤΣΕΧΩΦ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗΝ ΡΟΔΟ»

Μονόπρακτα του Τσέχωφ σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη.

Μία παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου.

Σκηνοθεσία -Διδασκαλία Αντιγόνη Αμανίτου

Αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου Σορωνής

Κυριακή 5 Απριλίου 2009, στις 8μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου, υπόσχεται μια πολύ ευχάριστη και ενδιαφέρουσα βραδιά με μονόπρακτα του Τσέχωφ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Σορωνής. Στην παράσταση που ανεβαίνει σε διδασκαλία και σκηνοθεσία της Αντιγόνης Αμανίτου, 20 μέλη του θεατρικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008.

Τα συγκεκριμένα έργα του Τσέχωφ είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικά και ανατρεπτικά. Ο συγγραφέας ανοίγει με αξιοθαύμαστη διεισδυτικότητα και ελαφράδα την βεντάλια της ανθρώπινης ψυχής και με την γνωστή του οξυδέρκεια μας παρουσιάζει χαρακτήρες διαχρονικούς, καταστάσεις μοναδικές και απίθανες παρεξηγήσεις. 

Διοργάνωση: Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι» υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Άθλησης Καμείρου

Χορηγοί: ef Decoration & Υπερμάρκετ Σπανός

Χορηγός επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι.

 

23.03.2009

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής "Το Αμπερνάλλι" συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου που διοργανώνει ο Δήμος Καμείρου. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 25 Μαρτίου, μετά την μαθητική παρέλαση, το χορευτικό του Συλλόγου θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Καμείρου.

 

19.03.2009

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής "Το Αμπεράλλι" θα συμμετάσχει στην Δεντροφύτευση στην Αρχαία Κάμειρο που διοργανώνουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Καμείρου και την στήριξη του Φαρμακευτικού Συλλόγου. Η δεντροφύτευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 10 το πρωί στον περιβάλλοντα χώρο της Αρχαιας Καμείρου.
Επίσης ο Πολιτιστκός Σύλλογος Σορωνής ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης WWF και συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία "Η ώρα της Γης". Καλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να σβήσουν για μια ώρα τα φώτα τους το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ.

 

18.03.2009

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής "Το Αμπερνάλλι" ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου ότι οι εργασίες για την μεταστέγαση του Συλλόγου συνεχίζονται... 

 

06.03.2009

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής "Το Αμπερνάλλι" συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου που διοργανώνει ο Δήμος Καμείρου. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 7 Μαρτίου, μετά την μαθητική παρέλαση, το εφηβικό τμήμα του χορευτικού του Συλλόγου θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Σορωνής.

 

04.03.2009

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι» για τον εορτασμό του 10ου Καρναβαλιού Σορωνής.

Την Τσικνοπέμπτη 19 Φεβρουαρίου, μικροί και μεγάλοι τσίκνισαν  στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Καμείρου με πολλά σουβλάκια κι άφθονο κρασί.

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Club Matouch κι απόλαυσε μια μοναδική συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Μαζί του επί σκηνής δύο εξαιρετικοί μουσικοί, ο Δημήτρης Σινογιάννης στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Νίκος Παπαναστασίου στο ακορντεόν. 

Την Κυριακή 1 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε μεγάλη καρναβαλική παρέλαση με την συμμετοχή 12 πεζοπόρων τμημάτων και 9 αρμάτων.  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος γιόρτασε τα 10 χρόνια του καρναβαλιού με βεγγαλικά και τούρτα-έκπληξη, ενώ τίμησε τον Γιώργο Πολεμικό, τον άνθρωπο που είχε την πρωταρχική ιδέα του "Καρναβαλιού".

Όπως κάθε χρόνο, βραβεύθηκαν οι καλύτερες συμμετοχές με χρηματικά έπαθλα. Συγκεκριμένα τα 3 καλύτερα άρματα ήταν ο "Παλαιοκώστας", η "Κλεοπάτρα & Καίσαρας" της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής  & οι "Ινδιάνοι" της Ε' τάξης, ενώ τα 3 καλύτερα πεζοπόρα τμήματα ήταν το "Οριεντάλ" του Πολιτιστικού Συλλόγου Φανών, το "Γαϊτανάκι του Δημοτικού Σχολείου Καλαβαρδών και "Η Χιονάτη και οι νάνοι της" από παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου Σορωνής

Η Ματίνα Μάστορα, ο Πέτρος Σταματίου, ο Χρήστος Χαϊδευτός κι ο Θοδωρής Ζιάρκας μας συντρόφευσαν μουσικά μετά το τέλος της καρναβαλικής παρέλασης με τις ενδιαφέρουσες επιλογές τους.

Τέλος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σορωνής ευχαριστεί τον Δήμο Καμείρου, το ξενοδοχείο Έλαφος, το κέντρο μουσικής "Φώτης Γιακουμάκης", την Mgk Advertising, την ταβέρνα "Φουντουκλί", τους χορηγούς επικοινωνίας κι όλους τους επιχειρηματίες εντός κι εκτός Σορωνής που τον στήριξαν έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν με επιτυχία οι εκδηλώσεις για το "10ο Καρναβάλι Σορωνής"!

 

27.02.2009

Το «ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ της ΣΟΡΩΝΗΣ»

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 

10 χρόνια παρουσίας κλείνει φέτος το Καρναβάλι της Σορωνής.

Ξεκίνησε το 2000, σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Σορωνής και με την συμμετοχή του Αθλητικού Συλλόγου «Ευκλής».

Από την πρώτη κιόλας χρονιά πλήθος κόσμου όχι μόνο από την Σορωνή αλλά και από την υπόλοιπη Ρόδο παρακολούθησαν την παρέλαση των πεζοπόρων τμημάτων και των αρμάτων, η οποία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Έτσι το Καρναβάλι της Σορωνής συνεχίστηκε … κι έφθασε σήμερα να είναι ένας θεσμός και ίσως ένα από τα καλύτερα Καρναβάλια στο νησί της Ρόδου.

Φέτος το πρόγραμμα για το «10ο Καρναβάλι της Σορωνής» περιλαμβάνει:

Στις 15:30 παρέλαση πεζοπόρων τμημάτων & αρμάτων 
…άφθονο Κρασί… 

“Αfter Carnival live”  
με τους Ματίνα Μάστορα, Πέτρο Σταματίου, Χρήστο Χαΐδευτό, Θοδωρή Ζιάρκα 

Για δηλώσεις συμμετοχής στο Καρναβάλι καλέστε στο τηλέφωνο 2241042085 ή στείλτε e-mail στοΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
6 χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στις 6 καλύτερες συμμετοχές, και συγκεκριμένα στα 3 καλύτερα πεζοπόρα τμήματα και 3 καλύτερα άρματα.

 

09.02.2009

Ο Μίλτος Πασχαλίδης

στη Ρόδο

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου

στο Club Matouch στη Σορωνή 

   Ο εξαιρετικός τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης  θα εμφανιστεί  το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου  στο Club Matouch στη Σορωνή  στη Ρόδο για μια μοναδική παράσταση. Ακόμη μία φορά έρχεται να μας καθηλώσει δίνοντας σε κάθε ζωντανή του εμφάνιση, τον χαρακτήρα που υπαγορεύει το κοινό της. Με τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας αλλά και με αγαπημένα κομμάτια συναδέλφων του  σύγχρονων και παλιότερων, γίνεται οδηγός στις μουσικές διαδρομές που ευχάριστα ακολουθούμε.

  Ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης δημιουργός σημαντικών τραγουδιών, με αξιοζήλευτη λαϊκότητα, συμπληρώνει την επί σκηνής παρουσία του με τις δικές του αγαπημένες επιτυχίες «Στα είπα όλα», «Βυθισμένες άγκυρες», «Φωτιά μου», «Κακές συνήθειες»,  με έμφαση στον τελευταίο του δίσκο «Ψωμί κι εφημερίδα».

  Τον πλαισιώνουν ο Δημήτρης Σινογιάννης με την κιθάρα του και ο Νίκος Παπαναστασίου στο ακορντεόν.

Διοργάνωση: Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής "Το Αμπερνάλλι" (στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το "10ο Καρναβάλι Σορωνής") – www.ampernalli.gr

Οργάνωση  - παράγωγη: MUSICOM - www.musicom.gr

Ώρα έναρξης: 23:00 

Τιμή εισόδου (με ποτό): 20 Ευρώ

Η συναυλία γίνεται με την στήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Άθλησης Καμείρου.

Χορηγοί: Πίτσα Πρώτος, Καφενές Κούκος, Electronet Μοσχίδης.

Στήριξη: Ξενοδοχείο Έλαφος, Κέντρο Μουσικής “Φώτης Γιακουμάκης”, Ταβέρνα «Φουντουκλί», Mgk Advertising, Τυπογραφείο Χατζηκαλημέρης

Χορηγοί Επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Παλμός, Αρχάγγελος, Top Fm, Τηλεόραση 4, Ίριδα, Εφημερίδα Ροδιακή, Δράση, Αγγελία, More Magazine, Rodos Events, Tranzistoraki, Rhodes.online

 

19.01.2009

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής "Το Αμπερνάλλι" ανακοινώνει ότι  η ετήσια γενική συνέλευση, η οποία λόγω μή απαρτίας δεν πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημαρχείου Καμείρου.

 

15.01.2009

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι» διοργανώνει το «10o Καρναβάλι της Σορωνής».

Οι φετινές εκδηλώσεις  που συμπίπτουν με τον εορτασμό των 10 χρόνων του Καρναβαλιού περιλαμβάνουν:

 • Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου:«Τσίκνισμα» στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Καμείρου, με δωρεάν σουβλάκια και κρασί, από τις 4 το απόγευμα.
 • Σάββατο 21 Φεβρουαρίου:Συναυλία με τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη στο club Matouch, στις 11 το βράδυ.
 • Κυριακή 1 Μαρτίου:Παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων στον κεντρικό δρόμο της Σορωνής, στις 3:30 το μεσημέρι.
  Στις 6 καλύτερες συμμετοχές του Καρναβαλιού θα δοθούν σημαντικά χρηματικά έπαθλα.
  Μετά την παρέλαση, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τοπικό συγκρότημα στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Καμείρου, ενώ παράλληλα θα προσφέρεται δωρεάν κρασί.  

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για το καρναβάλι, καλέστε στα τηλέφωνα 2241042085, 6932743857 ή στείλτε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

10.01.2009

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής καλεί τα μέλη και τους φίλους του, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Δημαρχείου Καμείρου, στις 6 το απόγευμα, για την ετήσια γενική του συνέλευση. 
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη! 
Σας περιμένουμε...