Επιχορήγηση για δράσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού

Μετά από σχετικό αίτημα, ο σύλλογος μας επιχορηγήθηκε το Δεκέμβριο του 2018, με το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2000,00 €) από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Διεύθυνση Πολιτιστικών Δράσεων & Εποπτείας- Τμήμα Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων. Τα χρήματα αυτά, χρησιμοποιήθηκαν στην 11η Γιορτή Μουσικής (που είναι αναγνωρισμένη ως φεστιβάλ από το υπουργείο), στις εργασίες επιδιορθώσεων στο Λαογραφικό Σπίτι της Σορωνής καθώς και για  την επισκευή και συντήρηση των αργαλειών που έχει στην κατοχή του ο Σύλλογος.

Παρουσίαση βιβλίου "Η πυραμίδα της οργής"

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι", το Βιβλιοχαρτοπωλείο "Η Πηγή" και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ παρουσίασαν το νέο βιβλίο του Μένιου Σακελλαρόπουλου, Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018.
Για το βιβλίο μίλησαν η Χριστίνα Σαββάκη-Γκρανζάν, ψυχολόγος, η Βίκυ Θεολόγη, θεατρολόγος και ηΑποστολία Δημητρά, φιλόλογος - επιμελήτρια εκδόσεων.

Ο συγγραφέας παρουσίασε το έργο του, συνομίλησε με το κοινό και φυσικά υπέργαψε αντίτυπα του βιβλίου του.

1

2

 

Επίσκεψη στο Kέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, επίσκέφτηκαν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας το Σάββατο 08 Δεκεμβρίου 2018, συζήτησαν με το Συμβούλιο και τον Πρόεδρο κ. Μαρίνο Ιωάννη, καθώς και με παιδιά του Κέντρου και παρέδωσαν μια επίπεδη τηλεόραση 55 ιντσών και ένα πλήρες Home cinema, μαζί με τα παρελκόμενα τους. Θυμίζουμε πως τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από στοχευμένη δράση της γιορτής παραδοσιακών χορών, στο Θέατρο Τάφρου "Μελίνα Μερκούρη" κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η χαρά των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη κι αυτό αποδείχτηκε από τη δίωρη συζήτηση που ακολούθησε, η οποία ήταν και ιδιαίτερα ουσιαστική.

 c

A

 

Έκθεση φωτογραφίας "Θαλασσογραφίες"

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" στήριξε την έκθεση φωτογραφίας "Θαλασσογραφίες".

Μία έκθεση φωτογραφίας που ετοίμασε και προετοίμασε ο Νίκος Χατζηκαλημέρης, με κείμενα μελών του Εργαστηρίου δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης "Το Κοχύλι". Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2018, στο Γαλλικό Κατάλυμα στην οδό Ιπποτών στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

 11

 

Παραχώρηση του Κτιρίου που στεγάζεται ο Σύλλογός μας

Στις 18/11/2018 σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής, ικανοποιήθηκε το επί σειρά ετών αίτημα του Συλλόγου μας για την παραχώρηση του κτιρίου της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου που αποτελεί άλλωστε και χωρική συνέχεια της Στέγης μας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να αναπτυχθούν καλύτερα οι εβδομαδιαίες δράσεις και να συντηρηθεί στο σύνολο του το ιστορικό αυτό κτίριο της Σορωνής. Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν άμεσα.

 

Συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων στο Δημαρχείο Ρόδου

Την Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018  πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Τέρη Χατζηιωάννου και του Προέδρου του Δηοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου κ. Στέφανο Κυριαζή.

Με την ιδιότητα του Συλλόγου μας και ως μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, πιστεύουμε πως τέτοιες συναντήσεις είναι ότι καλύτερο για την σύσφιξη σχέσεων, την αρτιότερη οργάνωση και την κοινή πορεία για την ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού του τόπου μας αλλά και του σύγχρονου πολιτισμού, της παιδείας, της κουλτούρας και της δια βίου μάθησης.

 photo 1_zpszpv0nk0x.jpg  photo 2_zpsjswuibka.jpg

 

 

Βασιλόπιτα και "Τιμής ένεκεν" (14-01-2018)       

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στη στέγη του συλλόγου.  Δεκάδες μέλη και φίλοι μας βρέθηκαν εκεί, άτομα που συντροφεύουν το σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια, παιδιά που συμμετέχουν στα τμήματά  του, γονείς και συγχωριανοί.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρόδου κ. Αγαπητός Πάλλας, η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ρόδου κ.Αικατερίνη Μπιλλιά, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής κ. Αντώνης Σαββάκης, ο κ. Στέφανος Δημητράς ,ο κ. Ιωάννης Μαρίνος, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων και φορέων τίμησαν επίσης με την παρουσία τους  το σύλλογο. Την πίτα ευλόγησαν ο αιδεσιμότατος ιερέας Σορωνής π. Παύλος Κικουλουέ και ο π. Μιχαήλ Κρητικού.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με την απονομή αναμνηστικών σε όλα τα μέλη των παρελθόντων Διοικητικών Συμβουλίων που διοίκησαν το σύλλογο από την ίδρυσή του το 1983 έως και σήμερα, τιμής ένεκεν για την προσφορά τους στην πορεία του συλλόγου. Μια ενέργεια που έφερε ξανά κοντά όλα τα μέλη, τους συγκίνησε, τους έδωσε την ευκαιρία ναθυμηθούν τα παλιά και να ανανεώσουν με αυτόν τον τρόπο τη δήλωση στήριξής τους προς το σύλλογο.