Συνάντηση γνωριμίας και εργασίας

Συνάντηση γνωριμίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, με τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ.Καλλιστο Διακογεωργιου. Παρουσία και μελών του απερχόμενου συμβουλίου,συζητήθηκαν διαφορά θέματα με κυρίαρχο τη διοργάνωση του 21ου Καρναβαλιού Σορωνης, που είναι η πρώτη αλλά και η μεγαλύτερη εκδήλωση του συλλόγου.
Το νέο ΔΣ ευχαριστεί θερμά τον κ. Διακογεωργιου που είχε την καλη πρόθεση να επισκεφτεί τη Στέγη του Συλλόγου μας και να προβληματιστεί μαζί μας, αφού όπως ο ίδιος έχει δηλώσει βρίσκεται στο πλευρό του Συλλόγου και του νέου ΔΣ, όπως άλλωστε έκανε και τα προηγούμενα χρόνια.

12


Συμμετοχή στην Έκθεση χειροτεχνίας και παράδοσης

Διήμερη έκθεση χειροτεχνίας και παράδοσης πραγματοποιήθηκε στο Ροδίνι από το ΚΕΚ Γεννηματάς, με συμμετοχές των τμημάτων και του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι". Το Σάββατο και την Κυριακή 23-24 Μαρτίου 2019. 

Φωτογραφίες:

 

30/01/2019

Μετά από ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος του Συλλόγου μας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τη χρηματοδότηση  από τη Διεύθυνση Νησιωτικής Πολιτικής – Τμήμα Θαλάσσιων Θεμάτων και Πολιτισμού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000,00€), για τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος ενηλίκων στο 42ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Felletin της Γαλλίας, τον Αύγουστο του 2019, η επίτευξη αυτού του πολύ σημαντικού πολιτιστικού- λαογραφικού ταξιδιού φαντάζει ευκολότερη.

 

13/01/2019

Στις 13 Ιανουαρίου 2019 ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στη στέγη του συλλόγου με τις ευλογίες του π. Παύλου και παρουσία πολλών μελών, φίλων και παιδιών του συλλόγου αλλά και επίσημων προσκεκλημένων.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Τσοπανάκης, ο Αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Αγαπητός Πάλλας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής κ. Αντώνης Σαββάκης, έδωσαν τις ευχές τους και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το σύλλογο, ενώ πολλοί ήταν και οι εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων της Σορωνής που τίμησαν με την παρουσία τους την πίτα του συλλόγου.

Ο Σύλλογος, διεξάγοντας παράλληλα και την ετήσια Γενική Συνέλευση του, έκανε μια αναδρομή στις εκδηλώσεις και στις δράσεις του συλλόγου που πραγματοποιήθηκαν το 2018 καθώς και τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό.
Το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου εύχεται από καρδιάς σε όλους Καλή Χρονιά, με υγεία και δημιουργικότητα.

Φωτογραφίες: