Ευχές για Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο Έτος!

Ampernalli.gr

 

Επίσκεψη στο Kέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, επίσκέφτηκαν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας το Σάββατο 08 Δεκεμβρίου 2018, συζήτησαν με το Συμβούλιο και τον Πρόεδρο κ. Μαρίνο Ιωάννη, καθώς και με παιδιά του Κέντρου και παρέδωσαν μια επίπεδη τηλεόραση 55 ιντσών και ένα πλήρες Home cinema, μαζί με τα παρελκόμενα τους. Θυμίζουμε πως τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από στοχευμένη δράση της γιορτής παραδοσιακών χορών, στο Θέατρο Τάφρου "Μελίνα Μερκούρη" κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η χαρά των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη κι αυτό αποδείχτηκε από τη δίωρη συζήτηση που ακολούθησε, η οποία ήταν και ιδιαίτερα ουσιαστική.

Παρουσίαση βιβλίου

Το Βιβλιοχαρτοπωλείο "Η Πηγή" και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου Βιβλίου του Μένιου Σακελλαρόπουλου, Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Χριστίνα Σαββάκη-Γκρανζάν, ψυχολόγος, η Βίκυ Θεολόγη, θεατρολόγος και ηΑποστολία Δημητρά, φιλόλογος - επιμελήτρια εκδόσεων.

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Στη στέγη του Συλλόγου μας, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 19:00.

Παραδοσιακοί Λουκουμάδες, παραμονή του Αγίου Ανδρέα.

Κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου το «Αμπερνάλλι» την παραμονή της εορτής του Αγίου Ανδρέα, φτιάχνει και προσφέρει λουκουμάδες στη στέγη του Συλλόγου, τηρώντας και αναβιώνοντας το έθιμο!

Σας περιμένουμε και φέτος όλους, για έναν λόγο παραπάνω, να προσφέρουμε την αγάπη μας και την βοήθεια μας στο μικρό Γιωργάκη, καθώς εκείνη την ημέρα θα τοποθετηθεί στη στέγη κουμπαράς ενίσχυσης!

Παραμονή του Αγίου Ανδρέα, 29 Νοεμβρίου, στη στέγη του Συλλόγου στην Σορωνή, από τις 6:00 και μετά σας περιμένουμε να φτιάξουμε μια όμορφη παρέα!

 

Έκθεση φωτογραφίας "Θαλασσογραφίες"

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" στηρίζει και σας προσκαλεί στην έκθεση φωτογραφίας "Θαλασσογραφίες".

Μία έκθεση φωτογραφίας που έχει επιμεληθεί ο Νίκος Χατζηκαλημέρης, με κείμενα μελών του Εργαστηρίου δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης "Το Κοχύλι". Η έκθεση πραγματοποιείται από την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2018, στο Γαλλικό Κατάλυμα στην οδό Ιπποτών στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

 

Νέα πολιτιστική χρονιά 2018-2019: έναρξη τμημάτων

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογο Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι", σας ενημερώνει για το νέο πρόγραμμα του:

  • Τμήματα παραδοσιακών χορών

κάθε Τετάρτη στη στέγη του συλλόγου

– Έναρξη Τετάρτη 03-10-2018

Ά παιδικό τμήμα 17.00-18.00

Β’ παιδικό τμήμα 16.00-17.00

Εφηβικό τμήμα 18.00-19.00

Τμήμα Εκμάθησης Ενηλίκων 19.00 – 20.30

Τμήμα παραστάσεων 20.30 – 22.00

  • Τμήματα κλασικού & σύγχρονου χορού

κάθε Τρίτη στο γυμναστήριο της Κοινότητας Σορωνής

-Έναρξη Τρίτη 02-10-2018

Τμήμα κλασικού χορού 18.00 – 19.00

Τμήμα σύγχρονου χορού 17.00 – 18.00

  • Τμήμα αερόβιας γυμναστικής για γυναίκες

κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο γυμναστήριο της Κοινότητας Σορωνής
-έναρξη Τρίτη 02-10-2018
Τρίτη 19.00 – 20.00
Πέμπτη 18.30 – 19.30

  • Τμήμα θεάτρου

κάθε Τρίτη στο Γυμνάσιο Σορωνής – Έναρξη Τρίτη 2-10-2018

Τρίτη 20.00 -22:00

  • Τμήμα παιδικής χορωδίας και ενηλίκων

σε συνεργασία με το Ωδείο Αιγαίου - στη στέγη του Συλλόγου,

-έναρξη Πέμπτη 4 & Παρασκευή 5 Οκτωβρίου

Τμήμα Παιδικής Χορωδίας Πέμπτη 17.00 -18.00

Τμήμα Χορωδίας Ενηλίκων Παρασκευή 17.30-19.00

  • Tμήμα Αγιογραφίας/ζωγραφικής/ψηφιδωτού παιδιών και ενηλίκων

-Έναρξη Σάββατο 6 Οκτωβρίου- στη Στέγη του Συλλόγου,

Σάββατο 15:30-17:30 (αναλόγως τις συμμετοχές)

Αγιογραφία σε ξύλο για ενήλικες και παιδιά,

Ζωγραφική-ψηφιδωτό-αγιογραφία για παιδιά.

Θεατρική παράσταση: "Για γέλια και για κλάματα" 

Την Παρασκευή 03 Αυγούστου, στις 21:00, στο προαύλιο του Γυμνασίου Σορωνής, θα παρουσιαστεί η κωμωδία του Θεάτρου Νοτίου Αιγαίου "Για γέλια και για κλάματα".

Πρόκειται για μία κωμωδία του Ζαχαρία Αγγελάκου ,με πρωταγωνιστή τον Σταμάτη Τζελέπη να ενσαρκώνει με θεατρική μαεστρία 3 διαφορετικούς ρόλους. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία που με δεξιοτεχνία περνάει από το μακάβριο «Black» θέμα του θανάτου στο Black Humour – όπλο που ο καθένας χρησιμοποιεί με δικό του τρόπο σε τέτοιες …"Black" …. καταστάσεις.

Τρία μονόπρακτα που σηματοδοτούν, καταγράφουν και διακωμωδούν τις αντιθέσεις ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, στο γέλιο και το κλάμα, στο καλό και το κακό, σε συνδυασμό με τα ευτράπελα που αναπόφευκτα γεννιούνται στο σταυροδρόμι ζωής και θανάτου. «Μοιραία» και αναπόφευκτη και στα 3 μονόπρακτα η γυναικεία παρουσία – η ύπαρξη που γεννά τη ζωή – η ζωή που ξεπερνά το…. θάνατο.

Τους γυναικείους ρόλους ερμηνεύει η Ελένη Τσεφαλά. Συνδετικός κρίκος ο Σωτήρης Αντωνίου με την Σταματία Τηλιακού. Ιδιαίτερη παρουσία ο μικρός Χάρης Αγγελάκος Σαμπάνης που προλογίζει την παράσταση. Είσοδος ελεύθερη.

 

Πρόγραμμα Πανηγύρως Αγίου Σουλά (22-30 Ιουλίου 2018)

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Αγίου Σουλά για το καλοκαίρι του 2018 είναι έτοιμο, και φέτος αγαπημένες παλιές αλλά και νέες δραστηριότητες συμπληρώνουν τις όμορφες βραδιές στο άλσος, από την Κυριακή 22 έως και ανήμερα της γιορτής Δευτέρα 30 Ιουλίου. 

Αναλυτικότερα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/7

09.30 Εγγραφές λαϊκής ποδηλατοδρομίας Σορωνή – Άλσος Αγίου Σουλάς

10.00 Έναρξη Λαϊκής Ποδηλατοδρομίας Σορωνή – Άλσος Αγίου Σουλά

19.30 Λαϊκός Ανώμαλος δρόμος Σορωνή –Άλσος Αγίου Σουλά

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/7

17.00- 21.00Έκθεση ζωγραφικής, αγιογραφίας και ψηφιδωτού στο χώρο του παλιού εστιατορίου, των παιδικών  τμημάτων που λειτούργησαν στη στέγη του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’

19.00     Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής Αθληφόρου

20:30     Παράσταση ‘Ο Καραγκιόζης Πρωθυπουργός’ του θεάτρου σκιών Σωκράτη Κοτσορέ, στο χώρο του παλιού εστιατορίου

ΠΕΜΠΤΗ 26/7

07.00     Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Αγίας   Παρασκευής

19.30-20.30 Ιππικές επιδείξεις από το Σύλλογο   CampoChiaro, στο στάδιο

21.00     Θεατρική παράσταση ‘ΡΙΑΛΙΤΙ &ΘΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ’

Μουσική κωμωδία του Θεάτρου Νοτίου Αιγαίου στο στάδιο ,

με προαιρετική συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας

22:30     Εσπερινός, Όρθρος και Μεσονυχτική Θεία Λειτουργία Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/7

19.30-20.30 Ιππικές επιδείξεις από το Σύλλογο CampoChiaro, στο στάδιο

21.00     Χορογραφίες από το παιδικό τμήμα latin του  Συλλόγου Νέων Παραδεισίου ‘Ωρίωνας’ & Παραδοσιακοί χοροί από το 2ο παιδικό και το εφηβικό τμήμα του πολιτιστικού και Λαογραφικού  Συλλόγου Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’ ,

στο στάδιο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7

19.30-20.30 Ιππικές επιδείξεις από το Σύλλογο CampoChiaro, στο στάδιο

21:00     Παραδοσιακοί χοροί στο στάδιο από – τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχίπολης Ρόδου  ‘Άγιος Μηνάς’ &Παραδοσιακοί χοροί  από το 1ο παιδικό και το τμήμα ενηλίκων του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/7

17:30 Παρέλαση Αθλητών και Έπαρση Σημαίας. Συνοδεύει η Φιλαρμονική του ΔΟΠΑΡ.

17:45 Σακουλοδρομίες, Αυγοδρομίες, Απονομές βραβείων, Ιππικές επιδείξεις από το Σύλλογο Campo Chiaro, Παραδοσιακές Γαϊδουροδρομίες

20:30  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/07

07:00  Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου.

10:00   Παραδοσιακοί Χοροί από το εφηβικό τμήμα του Πολιτιστικού  και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι».

19:30 Ιππικές επιδείξεις από το Σύλλογο Campo Chiaro, στο στάδιο.

20:00 Μεθεόρτιος Εσπερινός.

21:00  Παραδοσιακό – λαϊκό γλέντι στο χώρο της Αθλητικής Ομάδας ΑΕΣ «Ευκλής» Σορωνής.

H Εκκλησιαστική Επιτροπή Ενορίας Σορωνής και η Δημοτική Κοινότητα Σορωνής με τη στήριξη των φορέων : Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’, Όμιλος Αντισφαίρισης ‘Άγιος Σουλάς’, Αθλητικός Εκπαιδευτικός Σύλλογος Σορωνής ‘Ευκλής’ και ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Σορωνής, καλούν, μικρούς και μεγάλους για άλλη μία φορά να επισκεφθούν το άλσος, να απολαύσουν τα θεάματα και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του Αγίου Σουλά 2018.

 

11η Γιορτή Μουσικής (7-8 Ιουλίου 2018)

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί όλων των ειδών μουσικής, παρουσιάζουν τη δουλειά τους και πλέκουν ένα μαγικό μουσικό διήμερο, σε ένα πανέμορφο χώρο, το Άλσος Αγίου Σουλά, το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Ιουλίου από τις 7 το βράδυ.

Μεγάλο παραδοσιακό-λαϊκό γλέντι, οργανώνεται για το βράδυ της 1ης μέρας της Γιορτής, το Σάββατο 7 Ιουλίου, με τον Γιώργο Καλορμάκη στη λύρα και την παρέα του.

Η μουσική συναυλία ‘Παιδιά ελάτε να παίξουμε με τη μουσική’ σε μουσικο-παιδαγωγική επιμέλεια του κ. Γιώργου Σακελλαρίδη, ανοίγει το πρόγραμμα της Κυριακής 8 Ιουλίου.

Παράλληλες δράσεις που αφορούν αθλητισμό, ιππασία, επιτραπέζια παιχνίδια, περίπατους στο δάσος κ.α., διασκεδάζουν τόσο τους κατασκηνωτές όσο και τους θεατές της γιορτής!

Χορηγοί της 11ης Γιορτής Μουσικής το κατάστημα ‘Ευχές και Όνειρα’, το Ωδείο Αιγαίου, η Ροδίτικη Λαδόπιτα, το Playcafe και η εταιρία ΒΑΠ Κουγιός ΑΒΕΕ. Συνεργάτης και φέτος στον ήχο, το Κέντρο Μουσικής Φώτης Γιακουμάκης.

 Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’ και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σας προσκαλούν στην 11η Γιορτή Μουσικής, το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Ιουλίου 2018 από τις 19.00 στο Άλσος Αγίου Σουλά και σας υπόσχεται ένα αξέχαστο μουσικό διήμερο!

 

Διήμερο εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο 23 & 24 Ιουνίου 2018

Διήμερο λαογραφικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιουνίου 2018:Το Σάββατο 23η Ιουνίου, παραμονή του Άη Γιάννη Κλήδονα του Καλαφουνιάρη, στο Λαογραφικό Σπίτι Σορωνής, ώρα 20:00. Ελπίζουμε και φέτος να γιορτάσουμε όλοι μαζί, να κάψουμε τα μαγιάτικα στεφάνια στη φωτιά και να γευτούμε παραδοσιακούς μεζέδες. Περιμένουμε με χαρά και τα δικά σας εδέσματα όπως κάθε χρόνο!

Την Κυριακή 24η Ιουνίου στη στέγη του συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση χορών από τα τμήματα σύγχρονου και κλασικού χορού με το κλείσιμο της φετινής χρονιάς! Ενώ παράλληλα θα γίνουν οι απονομές από τα προγράμματα  του ΚΕΚ «Γεννηματάς» που διεξάχθηκαν φέτος, ώρα έναρξης 19:30. Θα χαρούμε να σας έχουμε και τις δύο μέρες κοντά μας!

 

11η Γιορτή Μουσικής (7-8 Ιουλίου 2018)

Με αφορμή την ευρωπαϊκή ημέρα μουσικής, ξεκίνησαν το 2008 οι νέες αυτές μέρες, η "Γιορτή Μουσικής". Ανταμώνουμε σε ένα μαγευτικό σημείο της Ρόδου, στο Άλσος Αγίου Σουλά, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους αγαπούν τη ξεγνοιασιά, την ηρεμία, τη φύση, τη μουσική, να περάσουν δυο μέρες γεμάτες μουσική, ψυχαγωγία και παρέα.

Η 11η Γιορτή Μουσικής θα πραγματοποιηθεί στο Σαββατοκύριακο 7-8 Ιουλίου 2018.

Για επικοινωνία και δηλώσεις συμμετοχής μουσικών σχημάτων ή μεμονωμένων καλλιτεχνών επικοινωνήστε στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή/και στα τηλέφωνα: 6974707727, 6944291881.

 

9η Γιορτή Παραδοσιακων Χορών (2-3 Ιουνίου 2018)

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’ σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΔΟΠΑΡ, διοργανώνει φέτος, την 9η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών στις 2 και 3 Ιουνίου 2018, στο θέατρο της μεσαιωνικής τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στις 20.00 και στηρίζει το Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου.

Η Γιορτή Παραδοσιακών χορών διοργανώνεται με αφορμή τη διεθνή ημέρα χορού (29 Απριλίου) που καθιερώθηκε από την Unesco, ενώ έχει περιληφθεί επισήμως στις παγκόσμιες εκδηλώσεις της για την ημέρα αυτή. (http://danceday.cid-portal.org/index.php/rhodes). Κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος στη Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Πολιτιστικοί Σύλλογοι του νησιού, παροικιακοί σύλλογοι της Ρόδου, αλλά και σύλλογοι από άλλες περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό. Πρόκειται πραγματικά για μια γιορτή του πολιτισμού, ένα αντάμωμα, που διοργανώνεται με σκοπό να αναδειχθεί η πλούσια παράδοση του τόπου μας, η ομορφιά της διαφορετικότητας της κάθε περιοχής αλλά και ο τρόπος που αυτές επηρεάστηκαν η μια από την άλλη.

Δυο βραδιές, γεμάτες χρώμα, μουσική και χορό στον πανέμορφο χώρο του θεάτρου Μεσαιωνικής Τάφρου. Όμως φέτος, όλοι οι σύλλογοι, όλοι οι χορευτές, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη στήριξη του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου. Στην είσοδο της εκδήλωσης θα υπάρχει ένας "Κουμπαράς Αγάπης" για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου ΄Το Αμπερνάλλι΄ σας περιμένει στην 9η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών, στις 2 και 3 Ιουνίου 2018, στο θέατρο της μεσαιωνικής τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στις 20.00.

Συνεργασία με τον Όμιλο Σκραμπλ Ρόδου Δωδεκανήσου ( ΟΣΡΔ )

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι» σε συνεργασία με τον Όμιλο Σκραμπλ Ρόδου Δωδεκανήσου ( ΟΣΡΔ ), διοργανώνει κάθε Παρασακευή ώρα 7:00μ.μ., μαθήματα σκραμπλ στη Στέγη του Συλλόγου.
Αν σας αρέσει η ελληνική γλώσσα και τα παιχνίδια μυαλού, τότε σας περιμένουμε στην παρέα μας να γνωριστούμε και να γνωρίσουμε αυτό το παιχνίδι που έχει συναρπάσει εκατομμύρια παίχτες σε όλο τον κόσμο.
Τα μαθήματα απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες.

Κουίζ: Πόσες λέξεις βρίσκονται κρυμμένες στον ΚΑΣΤΟΡΑ; (12).

ΑΥΤΌ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ; 
● ΣΕ 4.000 ανέρχονται οι όμιλοι φίλων του Scrabble παγκοσμίως (έξι στην Ελλάδα).
● ΚΑΘΕ ώρα ξεκινούν ανά την υφήλιο 30.000 περίπου παρτίδες.
● ΡΙΖΕΣ από την ολλανδική γλώσσα έχει η λέξη Scrabble και σημαίνει «ξύνω», «πασπατεύω»..

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6942575866 κα.Μήλα Ειρήνη.
Ραντεβού για πρώτη γνωριμία την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στις 7:00μ.μ..

 

θεατρική παράσταση "Toc Toc" 

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Aμπερνάλλι» σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε από την θεατρική του ομάδα, την ανατρεπτική κωμωδία καταστάσεων “TOC TOC” του Laurent Baffie, σε σκηνοθεσία και διασκευή της θεατρολόγου Βίκυς Θεολόγη.

Ο τίτλος της παράστασης τα λέει όλα, αφού η λέξη «ΤΟC» είναι η συντομογραφία της έκφρασης "Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή" (Τrouble Obsessionnel Compulsif). 

"Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή: Ανήκει στις αγχώδεις διαταραχές, με συχνότητα εμφάνισης 2 με 3% στο γενικό πληθυσμό.Οι ιδεοληψίες είναι παράλογες ιδέες που εμφανίζονται με τρόπο απότομο και επαναλαμβανόμενο στη σκέψη του ατόμου ( πχ μικροβιοφοβία, παθολογική αμφιβολία, ανάγκη για τάξη και συμμετρία). Για να ελέγξει το άγχος του, ο ασθενής χρησιμοποιεί ψυχαναγκασμούς, ηθελημένες και στερεότυπες πράξεις που αποσκοπούν στο να εξουδετερώσουν τις έμμονες ιδέες (πχ πλύσιμο χεριών, επαληθεύσεις, τακτοποίηση). Στη νόσο Gilles de la Τourette παρατηρούνται συμπτώματα κοπρολαλίας (βωμολοχίες) και ηχολαλίας". 

Χριστίνα Σαββάκη Γκρανζάν, κλινική ψυχολόγος.

Πρόκειται για μια από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες η οποία παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία τόσο στην Αθήνα από το 2013, όσο και στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις τα τελευταία χρόνια. Η παράσταση εκτυλίσσεται στο σαλονάκι ενός διάσημου ψυχίατρου όπου έξι άτομα με ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές περιμένουν το ραντεβού τους. Ο καθένας έχει τις ξεκαρδιστικές διαταραχές του και μέσα από τραγελαφικές καταστάσεις προσπαθούν να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο περιμένοντας τον ψυχίατρο. Ο Φώτης που πάσχει από το σύνδρομο Λα Τουρέτ, ή αλλιώς κοπρολαλία, είναι ένας άνθρωπος ασυγκράτητος στα… μπινελίκια. Αυτό γίνεται αιτία η αίθουσα αναμονής να μετατραπεί σε μία σουρεαλιστική κατάσταση μέσα από την οποία οι έξι ασθενείς θα προσπαθήσουν να συνυπάρξουν. 

Η πασίγνωστη κωμωδία πραγματεύεται τις ψυχασθένειες που έχουν αναπτυχθεί στον σύγχρονο τρόπο ζωής και την αγωνία του ανθρώπου να βρει τις απαντήσεις που θα τον κάνουν να νιώσει ότι δεν διαφέρει από τον περίγυρό του. Τελικά οι απαντήσεις θα δοθούν με έναν καθόλα ανατρεπτικό τρόπο που θα κρατήσουν τον θεατή σε εγρήγορση μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Πίσω όμως απ’ όλα πάντα κρύβεται η απλούστατη και μοναδική απάντηση σε όλα τα ερωτήματα : Η Αγάπη. Όπως γράφει ο Αϊνστάιν (σε ένα γράμμα προς την κόρη του): «Υπάρχει μια εξαιρετικά ισχυρή δύναμη, για την οποία η επιστήμη δεν έχει βρει μέχρι τώρα μια επίσημη εξήγηση. Είναι μια δύναμη που συμπεριλαμβάνει και κυβερνάει όλους, βρίσκεται πίσω από οποιοδήποτε φαινόμενο υπάρχει μέσα στο σύμπαν και δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη από εμάς. Αυτή η οικουμενική δύναμη είναι η ΑΓΑΠΗ».

Παίζουν : 

Ο Φώτης (Φιλήμονας Μιχαλάκης) που πάσχει από το σύνδρομο "Gilles de la Tourette". 

Ο Βασίλης (Μιχάλης Πούλιος) που πάσχει από αριθμομανία και μανία συγκέντρωσης αντικειμένων.

Η Νίτσα (Κατερίνα Τσαβλίδη) που πάσχει από μικροβιοφοβία και τρέμει όλες τις ασθένειες.

Η Μαρία (Κάτια Τάτση) με συμπτώματα πολλαπλής προσωπικότητας και τικ επαλήθευσης.

Ο Άρης (Γιάννης Τομάζος) που επαναλαμβάνει κάθε του έκφραση.

Ο Μπάμπης (Παναγιώτης Λουκάς Μπέλλος) ο οποίος έχει μανία με τη συμμετρία και δεν περπατάει πάνω σε γραμμές.

Οι νοσοκόμες- βοηθοί του γιατρού (Μαρίνα Γιωργάκη και Έφη Μιχαηλίδου).

Παραστάσεις, στις 21:00: (*ακατάλληλες για ανηλίκους κάτω των 14 ετών):

- Παρασκευή 25 Μαΐου, στο θεατράκι Γυμνασίου Σορωνής,

- Σάββατοκύριακο 26-27 Μαΐου, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Ρόδου,

- Κυριακή 17 Ιουνίου, στη θεατρική σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Κρεμαστής.

Facebook event:  https://www.facebook.com/events/965276460320540.

Εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» συμμετέχει, όπως κάθε χρόνο, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Αγίων Ενδόξων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης σε συνεργασία και μετά από πρόσκληση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Σορωνής, στο Ιερό Ναϋδριο Αγίου Γεωργίου Σορωνής (παραλιακός δρόμος), την Κυριακή 20 και Δευτέρα 21 Μαΐου. Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού:

Κυριακή 20 Μαΐου: 

Ώρα 19.00 : Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική, εδέσματα και παραδοσιακούς 

χορούς από το εφηβικό και τα παιδικά χορευτικά τμήματα του συλλόγου.

Κοντά μας θα βρίσκεται το μουσικό σχήμα ‘Δίδυμες Πενιές’ του κ. Μανώλη Νικήτα.

Δευτέρα 21 Μαΐου: 

Ώρα 07.00 : Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

θεατρική παράσταση "Μουγγοί Λόρδοι"

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και ώρα 8 μ.μ. σας προσκαλούμε στο θεατράκι του Γυμνασίου Σορωνής, για να παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση "Μουγγοί Λόρδοι" που θα παρουσιαστεί από την θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαριτσών "Ο Κερανιώτης", σε σκηνοθεσία Γιάννη Φλώρου.

4η Γιορτή Λουλουδιών

Για ακόμη μια χρονιά, η Επιτροπή Διαχείρισης Άλσους Αγίου Σουλά, αποτελούμενη από τη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής, τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής «Το Αμπερνάλλι», τον ΑΕΣ «Ευκλής», το Σύλλογο Περιβάλλοντος και τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αγίου Σουλά», διοργανώνει την «4η Γιορτή Λουλουδιών» στο πανέμορφο Άλσος του  Αγίου Σουλά.

Η Επιτροπή προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να βρεθούν και φέτος στο πανέμορφο αυτό άλσος, την Τρίτη 01 Μαΐου από τις 11πμ., όπου θα λειτουργεί έκθεση λουλουδιών και φυτών από επαγγελματίες του χώρου.

 

Τέλος των μαθημάτων τοκετού- ευχαριστίες

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», θα ήθελε με το πέρας του κύκλου μαθημάτων τοκετού που διεξήχθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην στέγη του συλλόγου, να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την Μαία κ. Παυλή Μαρία για την επιτυχία τους.

Η ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και η συνεργασία, κατάφεραν πρώτη φορά να προσφερθεί αυτή η δραστηριότητα στις εγκυμονούσες φίλες μας.

Φυσικά, ευχαριστούμε και τις κυρίες που εμπιστεύθηκαν αυτή τη συνεργασία και συμμετείχαν στα μαθήματα.

Ελπίζουμε να μπορέσουμε να το επαναλάβουμε σε μία επόμενη χρονική περίοδο.

 

Εβδομαδιαίος προγραμματισμός των τμημάτων του Συλλόγου

Σε πλήρη επιστροφή το πρόγραμμα των τμημάτων μας, μετά τις διακοπές του Πάσχα:

Δευτέρα: Ψηφιδωτό 18:00-20:30

Τρίτη: 17:00-18:00 σύγχ. χορός / 18:00-19:00 σύγχ. χορός / Ζωγραφική / 19:00-20:00 αερόμπικ / 19:30-21:00 θέατρο ενηλίκων 

Τετάρτη: Παραδοσιακοί χοροί : 16:00-17:00 γ' παιδική ομάδα, 17:00-18:00 β' παιδική ομάδα, 18:00-19:00 α' παιδική ομάδα, 19:00-20:30 ομάδα ενηλίκων α', 20:30-22:00 ομάδα ενηλίκων β'

Πέμπτη: 18:30-19:30 αερόμπικ

Παρασκευή: Χειροποίητο κόσμημα 18:00-20:30 / Ξυλογλυπτική 18:30-21:30

Σάββατο: 15:30-16:30 Ζωγραφική α', 16:30-17:30 Ζωγραφική β', 17:30-18:30 Αγιογραφία

 

Κουλούρια και Αυγούλες της Λαμπρής: Σάββατο 31/03/2018

Σας καλούμε σε μία πασχαλινή εκδήλωση, στις 31 Μαρτίου, Σάββατο του Λαζάρου, και ώρα 5.30 μ.μ. στη Στέγη του συλλόγου. Θα γίνει προβολή βίντεο του 1993 «Κουλούρια και αυγούλες της Λαμπρής», ενώ θα ακολουθήσει βάψιμο αυγών και παρασκευή της παραδοσιακής αυγούλας για να μπει ξανά στα σπίτια μας.

Θα χαρούμε να έρθουν μεγάλοι και μικροί, να θυμηθούμε και να μάθουμε ο ένας δίπλα στον άλλο τις γιορτινές αυτές μέρες.

 

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής, Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», σας εύχεται

καλές γιορτές, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.

 

Νέα ομάδα μαθημάτων τοκετού: ΞΕΚΙΝΑ ΠΕΜΠΤΗ 31/03/2018!

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» σε μία νέα πρωτοβουλία σε συνεργασία με την κ. Παυλή Μαρία, Μαία, απόφοιτο ΑΤΕΙ Θεσ/κης, προχωράει σε κύκλο μαθημάτων τοκετού. 

Θα παραδοθούν δωρεάν και θα περιλαμβάνουν: προετοιμασία τοκετού, μέθοδοι ανακούφισης του πόνου, αναπνοές, θηλασμός, περιποίηση νεογνού, ενώ για τις εγκυμονούσες που το επιθυμούν μπορούν να έχουν μαζί και το άτομο που πρόκειται να παραστεί μαζί τους στον τοκετό. 

Τα μαθήματα θα είναι τέσσερα (4) από δύο ώρες, η ημερομηνία έναρξης θα ανακοινωθεί με το κλείσιμο των συμμετοχών, θα πραγματοποιούνται στη στέγη του συλλόγου στη Σορωνή, Πέμπτες και ώρα 16:30-18:30.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: στο τηλ: 6936810237 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. 

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Πέμπτη 8 Μαρτίου, Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και ώρα 7.30μ.μ. το Αμπερνάλλι, σας προσκαλεί στη στέγη του Συλλόγου όπου θα διεξαχθεί εκδήλωση για την ιστορία της ημέρας αυτής, της πορείας και του σήμερα της γυναίκας. Ομιλήτριες: Αποστολία Δημητρά και Αρμονία Διακολαμπριανού.

 

Το καθημερινό πρόγραμμα των ομάδων του Συλλόγου

Οι Ομάδες του Συλλόγου μας λειτουργούν καθημερινά ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ:

-18:00-20:30: Ψηφιδωτό

ΤΡΙΤΗ:

-17:00-18:00: σύγχρονος χορός (Γυμναστήριο)

-18:00-19:00: σύγχρονος χορός (Γυμναστήριο)

-18:00-20:30: Ζωγραφική

-19:00-20:00: αερόμπικ (Γυμναστήριο)

-20:30-22:00: θέατρο ενηλίκων

ΤΕΤΑΡΤΗ: Παραδοσιακοί Χοροί (Στέγη)

-16:00-17:00: γ’ παιδική ομάδα

-17:00-18:00: β’ παιδική ομάδα

-18:00-19:00: α’ παιδική ομάδα

-19:00-20:30: ομάδα ενηλίκων α’

-20:30-22:00: ομάδα ενηλίκων β’

ΠΕΜΠΤΗ:

-18:30-19:30: αερόμπικ (Γυμναστήριο)

-17:00-20:30: Πρώτες Βοήθειε

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

-16:30-18:00: Χειροποίητο Κόσμημα

-18:30-21:00: Ξυλογλυπτική

ΣΑΒΒΑΤΟ:

-15:30-16:30: Ζωγραφική, ψηφιδωτό κτλ για παιδιά α’

-16:30-17:30: Ζωγραφική, ψηφιδωτό κτλ για παιδιά β’

-17:30-18:30: αγιογραφία παιδιών, εφήβων, ενηλίκων

 

19ο Καρναβάλι Σορωνής! Πρόγραμμα και ενημέρωση!

Πρόγραμμα:

-Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, 19.30: παρουσίαση του προγράμματος του μάγου Gathan στη στέγη του συλλόγου. 
-Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, 20.00: παραδοσιακές «Καμουζέλες» , που ξεκινάνε από το Λαογραφικό σπίτι Σορωνής.
-Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, 14.30: καρναβαλική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της Σορωνής, με το μεγάλο πάρτι που ετοιμάζεται για τη συνέχεια!
Φέτος παίρνουμε την πρωτοβουλία πρότασης τριών θεμάτων - τμημάτων, για άτομα που θέλουν να λάβουν μέρος στο καρναβάλι και θέλουν να βρουν πως μπορούν να μπουν σε ένα τμήμα είτε είναι ολόκληρη παρέα απλά προς αναζήτηση θέματος. Για τα τμήματα αυτά έχουμε τις φωτογραφίες που θα ακολουθήσουν, με στολές που μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί από την τοπική βιοτεχνία Σορωνής Cobel, είτε όποιος φυσικά έχει κάτι αντίστοιχο ή μπορεί να το τροποποιήσει απλά μπορεί να δηλώσει την συμμετοχή του.
Οι προτάσεις είναι: 1.Μπύρα, 2. Σούπερ Μάριο, 3. Σηματοδότης/Φανάρι.
Σημειώνεται ότι για να προχωρήσει η τελική δημιουργία για ένα τμήμα με αυτές τις στολές θα χρειαστεί ένας αριθμός ατόμων οπότε είναι σημαντικό η δήλωση συμμετοχής σας να γίνει όσο το δυνατόν νωρίτερα!
Περιμένουμε τις δικές σας πρωτότυπες συμμετοχές για τα πεζοπόρα και τα άρματα σας.

Συνδιοργανωτής στο 19ο Καρναβάλι Σορωνής είναι ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Πολλοί όμως και οι χορηγοί που στηρίζουν με κάθε τρόπο τη διοργάνωση, όπως οι μεγάλοι χορηγοί : Super Market ΒAZAAR Αντωνάκης, Υδραυλικά Μιχάλης Διακολαμπριανός, Μεσοστράτι Κουτούκι, Music Bar Πάει Καιρός, Σχολή Οδηγών Μιχάλης Κασέρης, Αρτοποιείο ‘Το ψωμί του Παππού’, Ιχθυοπωλείο ΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ, Κέντρο Ξένων Γλωσσών Unicorn, ΒΑΠ – ΚΟΥΓΙΟΣ, Παντοπωλείο Δέσποινα Χάλκου, Περίπτερα Πάρης, Βιβλιοχαρτοπωλείο Η ΠΗΓΗ, Κρεοπωλείο Στρατής ,Φιλολογικό Διδασκαλείο Καρδούλια Καίτη – Τσίκη Ελένη, ΩΔΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Η Ναυτική Εταιρεία Αιγαίου Sea Dreams αθλοθετεί τους νικητές-καρναβαλιστές των πρώτων θέσεων στις κατηγορίες αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων με εισιτήρια ΡΟΔΟΣ-ΣΥΜΗ-ΡΟΔΟΣ με ένα από τα πλοία της.
Για συμμετοχές και πληροφορίες στα τηλέφωνα : 6944291881, 6974931101.

Επανεκκίνηση ομάδων (και νέες) σε συνεργασία με το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς

ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου ‘ Το Αμπερνάλλι’ ξεκινάει τη λειτουργία των τμημάτων εκπαίδευσης ενηλίκων σε συνεργασία με το ΚΕΚ Γεννηματάς: Αργαλειός , Ζωγραφική, Ψηφιδωτό, Ξυλογλυπτική, Χειροτεχνία – Κοσμήματα, Πρώτες Βοήθειες

Η συμμετοχή στα μαθήματα είναι δωρεάν και θα γίνονται στη Σορωνή. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή άμεσα στα τηλ 6974707727 και 6974931101 για να ξεκινήσουν τα τμήματα το συντομότερο δυνατό. Για την έναρξη των τμημάτων απαιτούνται τουλάχιστον 15 συμμετοχές στο κάθε ένα. Οι ημέρες και ώρες των μαθημάτων θα καθοριστούν στη συνέχεια.

 

Ιανουάριος 2018

          Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά, με υγεία και κάθε καλό!

Την Τρίτη 09 Ιανουαρίου, στις 18:30, στη Στέγη του Συλλόγου μας, θα γίνει η πρώτη  συνάντηση για την οργάνωση του 19ου Καρναβαλιού Σορωνής και την καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου!      

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στις 18:30, στη Στέγη τουΣυλλόγου μας, σας προσκαλούμε στην κοπή της Βασιλόπιτας.