24.12.2011

          O Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος  Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" σας εύχεται:

Χρόνια Πολλά

γεμάτα Υγεία, Αισιοδοξία,

Ευτυχισμένες στιγμές και κάθε Καλό!

          Την Κυριακή 08 Ιανουαρίου 2012, στις 19:00 στη Στέγη του Συλλόγου θα γίνει η Κοπή της Βασιλόπιτας και στη συνέχεια η Γενική Συνέλευση με θέματα: απολογισμός 2011, εγγραφές νέων μελών και εκλογές του επόμενοι Διοικητικού Συμβουλίου.

12.12.2011
                Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα συγκέντρωσης τροφίμων στη Σορωνή, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου
Οι Φορείς της Σορωνής (Σύλλογος Περιβάλλοντος, Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος «Το Αμπερνάλλι», Α.Ε.Σ. Ευκλής, Α.Γ.Ε.Σ. ΚΑΜΕΙΡΟΣ 2009, Δημοτική Κοινότητα) σε συνεργασία με τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, σας προσκαλούμε στις 17:00 στη Στέγη του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής «Το Αμπερνάλλι», για ένα απόγευμα γεμάτο μελοποιημένα παραμύθια και μουσική με τον κύριο Παραμυθά και την κυρία Μουσική.
Ο  ηθοποιός  κ.Νίκος  Μεϊτανής και η μουσικός κ. Ζωή  Κοκκαλά θα ταξιδεψουν  μικρούς και  μεγάλους.
(Τρόφιμα που συγκεντρώνονται: ΛΑΔΙ–ΓΑΛΑ–ΡΥΖΙ–ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ-ΑΛΕΥΡΙ–ΖΑΧΑΡΗ-ΟΣΠΡΙΑ).
 
03.12.2011
Σε μία εποχή που η αλματώδης αύξηση της ανεργίας και η ολοένα πιο βάναυση μείωση του βιοτικού μας επιπέδου, μέσω των πολιτικών περικοπής μισθών, συντάξεων και φορολογικής αφαίμαξης του λαού, σπρώχνει όλο και περισσότερους συμπολίτες μας στην εξαθλίωση, στην ανέχεια και στην πείνα, είναι χρέος όλων μας, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο, να αντιπαλέψουμε σε καθημερινή βάση αυτές τις πολιτικές, για να αλλάξουμε κατεύθυνση.
Οφείλουμε όμως παράλληλα, όσοι ακόμα μπορούμε και στο βαθμό που επιτρέπεται στον καθένα μας, να βοηθήσουμε τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, αυτούς δηλαδή που δεν μπορούν πια να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα προς το ζην.

Γι’ αυτό οι Φορείς της Σορωνής, Σύλλογος Περιβάλλοντος Σορωνής, Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι»,  Α.Ε.Σ. Ευκλής Σορωνής, Α.Γ.Ε.Σ. ΚΑΜΕΙΡΟΣ 2009 και Δημοτική Κοινότητα Σορωνής ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, αποφασίσαμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί με όλους τους συγχωριανούς μας και να συγκεντρώσουμε τρόφιμα, που θα προωθηθούν μέσω της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρόδου, σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας που χρήζουν βοήθειας.

 Καλούμε όλους τους συγχωριανούς μας και όσους άλλους θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθειά μας, να προσφέρουν ότι μπορεί ο καθένας για τον σκοπό αυτό.

Τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται είναι συγκεκριμένα, δηλαδή: ΛΑΔΙ – ΓΑΛΑ – ΡΥΖΙ – ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ – ΑΛΕΥΡΙ – ΖΑΧΑΡΗ – ΟΣΠΡΙΑ

Τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται καθημερινά και ώρες 17.00 έως 20.00, από Δευτέρα 5/12/2011 έως και Κυριακή 18/12/2011, στο κτίριο του Παλαιού Λυκείου Σορωνής (Νεοκλασικό) έναντι του κτιρίου που στεγάζονται οι Δημοτικές Υπηρεσίες και η Δημοτική Κοινότητα Σορωνής.

24.11.2011

             Tην Τρίτη  29 Νοεμβρίου μετά τις 7 μ.μ. στη Στέγη του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», θα  προσφερθούν παραδοσιακοί λουκουμάδες, όπως ορίζει το έθιμο  τη παραμονή της εορτής  του αγίου Ανδρέα.

           «Με την αγάπη ‘ανθίζουν’ τα παιδιά», είναι ο τίτλος της συναυλίας που οργανώνει ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Σορωνής και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου.

              Συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία Δήμου Ρόδου υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Σακελλαρίδη. Η Μαθητική Ορχήστρα «Ξένη Έμνερ», σε διδασκαλία Λεωνίδα Σακελλαρίδη, και η πιανίστα Σεβαστή Χατζηστρατή.

          Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο θέατρο του Γυμνασίου Σορωνής.

              Η συγκεκριμένη συναυλία χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι από τραγούδι σε τραγούδι ακούγονται κείμενα που μιλούν για την «τέχνη της αγάπης» στη ζωή και μιλούν για τη σημασία που έχει η αγάπη όταν τη ζουν από νωρίς τα παιδιά.  Επιμέλεια κειμένων-παρουσία από τη σύμβουλο ψυχικής υγείας, κυρία Ειρήνη Γιασιράνη.     

            Κείμενα λοιπόν όπως το παρακάτω θα «διανθίσουν» τις συνθέσεις μελοποιημένης ποίησης και τα άλλα είδη μουσικής που θα ακουστούν: «Ένα παιδί νιώθει τι σημαίνει αγάπη, χαρά και ευτυχία όταν αγαπιέται από μια μητέρα που αγαπά τον εαυτό της. Τα παιδιά που μεγαλώνουν με αγάπη και στοργή προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Και ο κόσμος μπορεί να αλλάξει αν ξεκινήσουμε αλλάζοντας τον εαυτό μας».  

 
03.11.2011

          O Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» προσπαθώντας να αναπτύξει τις δράσεις του και τις εκδηλώσεις του με γνώμονα τα ενδιαφέροντα των νέων του τόπου μας , αποφάσισε να σε ενημερώσει και να σε παρακαλέσει να συμπληρώσεις ανώνυμα το παρακάτω ερωτηματολόγιο. Μην ανησυχείς, δεν είναι  τεστ και δε θα βαθμολογηθεί! Θα σε ενημερώσουμε όμως για τα αποτελέσματα!

          [Mπορείτε να αντιγράψετε (αριστερό κλικ και επιλογή του κειμένου και των ερωτήσεων) το ερωτηματολόγιο, να το απαντήσετε στo word και να το στείλετε στο mai του Συλλόγου. Αλλιώς θα το βρείτε στη Στέγη μας, στα Καφέ, στα Βιβλιοπωλεία της Σορωνής, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο].

Ερωτήσεις που απαντάμε εμείς…

Πώς μπορεί κάποιος  να ενημερώνεται  και να επικοινωνεί  με τον Σύλλογο;  Μέσα απ’την ιστοσελίδα μας (Ampernalli.gr), το mail (ampernalli@gmail.com) , κάθε Δευτέρα 19.30-20.30 στη Στέγη, της σελίδα μας στο facebook (facebook .com/ampernalli ), καθώς και στο  youtube  (youtube.comampernalli).

Τί  ομάδες  λειτουργούν στον Σύλλογο αυτή τη στιγμή; Σύγχρονου (2 ομάδες) και παραδοσιακού (5 ομάδες) χορού, θεατρική ομάδα ενηλίκων,  Σχολές Γονέων.

 Ερωτήσεις που απαντάτε εσείς…

Ας  ξεκινήσουμε λοιπόν! (Τσέκαρε με Χ στο κουτάκι που θες)

Ηλικία:……….  Φύλο: Αγόρι…….Κορίτσι……..

Πως ενημερώνεσαι για τα νέα μας?

Ampernalli.gr

youtube.com

Facebook.com

εφημερίδες

Έντυπα σε διάφορα σημεία

Άλλο (πες μας)

           

Προτεινόμενες  ομάδες. Τι σου αρέσει ? (Βάλε Χ σε όσες επιλογές θέλεις και πρότεινε ημέρες και ώρες)

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

     Χ

 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Προβολές  ταινιών

Σκάκι

Χειροτεχνίες- κατασκευές

Λαογραφικό σπίτι «διαχείριση»

Σύγχρονος χορός (χιπ-χοπ)

Λάτιν χορός

Θεατρικό παιχνίδι

Ορειβατική ομάδα

ζωγραφική

Ομάδα φωτογραφίας

Σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα σου, τί ομάδα-ες θα ήθελες να δεις να λειτουργούν στον Σύλλογο; 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

02.11.2011

          Μετά από προτάσεις μελών και φίλων του Συλλόγου, θα συνεχίσουμε φέτος τα προγράμματα Αerobic που μέχρι πέρυσι λειτουργούσε ο Δήμος. Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 19:00-20:00 στην αίθουσα γυμναστικής του παλαιού Κοινοτικού Καταστήματος (στο κτίριο που στεγάζεται και η Βιβλιoθήκη).

08.10.2011

          Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" σας προσκαλεί στις επόμενες δράσεις του: 

Σαββάτο 15 Οκτωβρίου, στις 16:00 από τη Στέγη του Συλλόγου θα ξεκινήσει το 2ο Κυνήγι Θησαυρού!!!

Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 20:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου Σορωνής θα γίνει συναυλία με τη Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου. Θα μας ταξιδέψουν με ελληνικά τραγούδια σημαντικών δημιουργών που όλοι αγαπάμε. Μαέστρος ο κ. Μιχάλης Καλαεντζής.

Λεπτομέρειες για το Κυνήγι Θησαυρού:

"Ένα ζευγάρι αποφάσισε να παντρευτεί ακολουθώντας τα παραδοσιακά έθιμα του γάμου. Ψάχνοντας να τα βρει, ανακάλυψε παλιές χειρόγραφες σημειώσεις ενός γέρου Σορωνιάτη οι οποίες ήταν μπερδεμένες... και άλλες, κατεστραμμένες... Έτσι ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου (ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ) για να ανακαλύψουν τη σωστή σειρά των εθίμων και το στοιχείο που τους έλειπε για να γίνει ο γάμος... Ας τους βοηθήσουμε..."

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ:

1) Πέρα από το ψυχαγωγικό χαρακτήρα του παιχνιδιού, ελπίζουμε στη συνεργασία νέων και μεγαλύτερων, στην ανακάλυψη ξεχασμένων σημείων της Σορωνής και στην αναβίωση μερικών εθίμων ενός παραδοσιακού γάμου.

2) Η κάθε ομάδα μπορεί να έχει μέχρι 12 άτομα, με τουλάχιστον 2 από αυτά ενηλίκους. (λόγω των απαιτήσεων του παιχνιδιού και το ότι διαδραματίζεται στους δρόμους της Σορωνής που θα υπάρχει σίγουρα κίνηση). Κάθε ομάδα μπορεί να έχει το δικό της όνομα και μπορούν να παίξουν μέχρι και 7 ομάδες.

3) Για λόγους ασφάλειας (θα είστε και μέσα στο άγχος και το τρέξιμο) απαγορεύονται τα μεταφορικά μέσα.

4) Ομάδα που θα καταστρέψει οποιοδήποτε στοιχείο άλλης ομάδας θα αποκλείεται αμέσως. (μη σας παραξενέψουν διάφορες παρουσίες στους δρόμους που θα σας κοιτούν σαν "χαπίπουλα").

5) Μπορείτε να ρωτάτε περαστικούς, μεγαλύτερους που σίγουρα θα γνωρίζουν πράγματα, να παίρνετε τηλέφωνο ή να στέλνετε MMS.

6) Το Λαογραφικό Σπίτι Σορωνής Θα είναι συνέχεια ανοιχτό από τις 4 το απόγευμα και θα υπάρχει κάποιος να σας βοηθήσει άμα κολλήσετε. (όχι για τους γρίφους).

7) Η ομάδα που θα φτάσει στο θησαυρό, θα έχει ακόμα μία δοκιμασία για να τον ξεκλειδώσει και θα είναι η νικήτρια ομάδα η οποία μοιράζεται το θησαυρό και έχει τη δυνατότητα (αν το επιθυμεί) να οργανώσει το επόμενο Κυνήγι Θησαυρού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι".

8) Η δεύτερη ομάδα κερδίζει την αγάπη μας (γιατί τον 2ο συνήθως δεν τον θυμούνται). Η τρίτη ομάδα κερδίζει το θαυμασμό μας. Και οι υπόλοιπες ότι και οι δύο προηγούμενες!

30.09.2011 - Προγραμματισμός Ομάδων του Συλλόγου

ΔΕΥΤΕΡΑ:
17:00-18:00 σύγχρονος χορός (παιδιά 3-6)- γυμναστήριο
18:00-19:00 σύγχρονος χορός (παιδιά 7-12)- γυμναστήριο
20:30-22:30 "Σχολές Γονέων"- Στέγη (A ομάδα)
ΤΕΤΑΡΤΗ:
18:00-19:00 παραδοσιακός χορός (Α ομάδα)- Στέγη
19:00-20:00 παραδ. χορός (Β ομάδα)
20:00-21:30 παραδ. χορός (Ομάδα Ενηλίκων)
ΠΕΜΠΤΗ:
20:30-22:00 Ομάδα Θεάτρου    
20:30-22:30 "Σχολές Γονέων" (B ομάδα)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
19:00-20:00 παραδ. χορός 
(Εκμάθησης)
20:00-21:00 παραδ. χορός 
(Εφηβική Ομάδα)
21:00-23:00 "Σχολές Γονέων" (A ομάδα)

ΚΥΡΙΑΚΗ: 10:00-12:00 και 12:00-14:00 "Σχολές Γονέων"

          Η Ομάδα Φωτογραφίας δυστυχώς δεν έχει τις απαιτούμενες συμμετοχές για να μπορέσει να λειτουργήσει, αλλά η πρόσκληση συμμετοχής είναι ανοιχτή, καθώς και προτάσεις για άλλες ομάδες.

          Για οποιανδήποτε απορία ή ερώτηση μπορείτε να στέλνετε mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να τηλεφωνείτε στη Στέγη του Συλλόγου 22410-41170 κάθε Δευτέρα 19:30-20:30. 

28.09.2011
Οι "Σχολές Γονέων" για γονείς και εκπαιδευτικούς καθορίστηκαν για τις επόμενες Δευτέρες στις 20:30 και Παρασκευές στις 21:00, στη Στέγη του Συλλόγου. (σημ.: την Παρασκευή 30 Σεπτ. είναι η τελευταία ημέρα εγγραφής). Ενδέχεται να δημιουργηθεί μετά τις τελευταίες εγγραφές και ένα δεύτερο τμήμα.
Οι υπόλοιπες ομάδες του Συλλόγου, οργανώνονται και θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα (από Δευτέρα 03 Οκτωβρίου). Θα σαςυπάρξει νέα ενημέρωση για το ωράριο.
25.09.2011
Οι "Σχολές Γονέων" για γονείς και εκπαιδευτικούς που οργανώνονταν την περασμένη άνοιξη από το Υπουργείο Παιδείας και προσπαθούσαμε να εντάξουμε στις δράσεις μας, τελικά θα ξεκινήσουν άμεσα και για τους επόμενους δύο μήνες. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 26/9/11 στη Στέγη του Συλλόγου στις 8 το βράδυ! (είναι δωρεάν, θα δωθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και έντυπο υλικό).
07.09.2011

          Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός  Σύλλογος  Σορωνής  Ρόδου  «Το Αμπερνάλλι» οργανώνει τις Ομάδες που θα ξεκινήσουν από 1η Οκτωβρίου τις πρόβες-μαθήματα. Σας παραθέτουμε τις Ομάδες και τις προτεινόμενες ημέρες και ώρες. Σας παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσετε για τη συμμετοχή σας με mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με τηλεφώνημα: 22410-41170 τις επόμενες Δευτέρες και Τετάρτες  18:00- 20:30, με επίσκεψη τις ίδιες ημέρες και ώρες στη Στέγη του Συλλόγου.                                            

ΟΜΑΔΕΣ

ΗΜΕΡΑ

ΩΡΑ

Ομάδα Παιδική Μπαλέτου (παιδιά έως 7 χρονών)

Δευτέρα

16:00-17:00

Ομάδα Σύγχρονου Χορού (παιδιά Δημοτικού)

Δευτέρα

17:00-18:00

Ομάδα Σύγχρονου Χορού (παιδιά Γυμνασίου)

Δευτέρα

15:00-16:00

Α’ Παιδική Ομάδα Παραδοσιακών Χορών

Τετάρτη

18:00-19:00

Β’ Παιδική Ομάδα Παραδοσιακών Χορών

Τετάρτη

19:00-20:00

Εφηβική Ομάδα Παραδοσιακών Χορών

Παρασκευή

19:00-20:00

Ομάδα Ενηλίκων Παραδοσιακών Χορών

Τετάρτη

20:00-21:30

Ομάδα Ενηλίκων Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών

Παρασκευή

20:00-21:00

Ομάδα Θεάτρου

(προτείνετε)

Ομάδα Φωτογραφίας

(προτείνετε)

Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης (παιδιά Δημοτικού)

Μπορείτε επίσης να προτείνετε και τη δημιουργία  

(προτείνετε)

μίας άλλης Ομάδας.

25.08.2011

          Σε συνεργασία με τον συγγραφέα dr. Νίκο Παπαδόπουλο και το Βιβλιοχαρτοπωλείο "Η Πηγή", θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου "Τι κάνω όταν το παιδί..." και συζήτηση στη Στέγη του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

      Ο Νίκος Παπαδόπουλος Dipl. Psych.-Dr Phil., είναι διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας, πτυχιούχος και διδάκτωρ Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Βόννης, επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδεβέργης. Μόνιμος σύμβουλος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Δίδαξε σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και έδωσε πλήθος διαλέξεων σε θέματα ψυχολογίας και σχέσεων γονέων-παιδιών. Είναι πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος Κέντρου Ψυχολογικής Έρευνας και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας.
 
      Το βιβλίο διαπραγματεύεται θέματα που ενδιαφέρουν γονείς και εκπαιδευτικούς, έχει τεστ αυτοκριτικής και αξιολόγησης της συμπεριφοράς και φιλοδοξεί να δώσει σε γονείς και εκπαιδευτικούς ό,τι χρειάζονται για να επιτύχουν στο ρόλο τους, χωρίς να βασανίζονται αναποτελεσματικά. Έργο άμεσα πρακτικό και χρηστικό, που απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό.
Προέρχεται κυρίως από:
-την επικοινωνία του συγγραφέα με τους Ελληνες γονείς και εκπαιδευτικούς,
-την πολύπλευρη εμπειρία του ως ειδικού ψυχολόγου,
-τη διδασκαλία σε όλες σχεδόν τις βαθμίδες εκπαίδευσης,
-τη προσωπική εμπειρία του ως γονέα.

      Σκοπός του βιβλίου είναι:
1. Να πληροφορήσει τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους κοινωνικούς επιστήμονες για κάποιες πολύτιμες και ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτες γνώσεις από τη σύγχρονη ψυχολογική έρευνα και εμπειρία στην αγωγή των παιδιών.
2. ΝΑ παρουσιάσει παράλληλα μερικούς γενικούς και ειδικούς τρόπους που:
α) θα διευκολύνουν τις σχέσεις γονέων-παιδιών, μαθητών-δασκάλων, και 
β) θα συμβάλουν στη πρόληψη και αντιμετώπιση προβληματικών καταστάσεων σε συνήθη καθημερινά και σε ιδιαίτερα θέματα.

20.08.2011

          Την Τετάρτη24 Αυγούστου, στις 18:00, στη Στέγη του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" θα γίνει εργαστήρι κατασκευής κούκλας για κουκλοθέατρο σε συνεργασία με την Ομάδα Θεάτρου "Κόκου-Μούκλο". (η συμμετοχή είναι 10 € για τα υλικά) και η διάρκεια του εργαστηρίου μιάμιση ώρα.

          Τη Παρασκευή 26 Αυγούστου, στις 21:30, στο προαύλιο του Γυμνασίου Σορωνής (πίσω από τη Στέγη του Συλλόγου) θα πραγματοποιηθεί ροκ συναυλία με το μουσικό σχήμα Wild Hawks"

03.08.2011
Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" συνεχίζει τις συναντήσεις και τις μικρές εκδηλώσεις του για τον Αύγουστο ως εξής:
-συνεχίζονται οι ομάδες Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, στη Στέγη του Συλλόγου, 18:30-20:00
-συνεχίζονται τα προγράμματα κολύμβησης τα οποία υποστηρίζουμε
-ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ η Στέγη του συλλόγου θα είναι ανοιχτή για όλους όσους θέλουν να παίξουν επιτραπέζια, να ακουσούν μουσική και να βρεθούν με τη παρέα τους! (φέρτε επιτραπέζια παιχνίδια, μουσικές κτλ),ώρες 19:00-21:00
-ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ: Πέμπτες 11 και 18 Αυγούστου στο προαύλειο του Δημαρχείου (πρώην Δήμου Καμείρου στη Σορωνή), στις 21:00
Πολιτιστικές και Αθλητικές Εκδηλώσεις Άλσος Αγίου Σουλά 2011
Aπό την Επιτροπή Διαχείρησης Άλσους Αγίου Σουλά που αποτελείται από τους: Τοπικό Συμβούλιο Σορωνής, Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής "Το Αμπερνάλλι" ΑΕΣ Ευκλής Σορωνής, Σύλλογος Περιβάλλοντος Σορωνής, ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, ανακοινώνεται το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πρόγραμμα Άλσους Αγίου Σουλά 2011:
 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΣΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΣΟΥΛΑ 2011

- ΚΥΡΙΑΚΗ 17/07 έως ΣΑΒΒΑΤΟ 23/07:

Τουρνουά Παιδικού Ποδοσφαίρου, Νέο Στάδιο Άλσους Αγίου Σουλά «Ιωάννης Πρώτος», στις 19:00

- ΠΕΜΠΤΗ 21/07:

Παράσταση: Οδυσσεβάχ, Θεατρική Ομάδα Γυμνασίου Σορωνής, Στάδιο, στις 21:00

- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/07:

Τουρνουά Τένις (θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 24/07), Κιόσκι, στις 10:00

Έναρξη λειτουργίας «μπαζάρ» στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στις 20:30

Προβολή της ταινίας: Patch Adams σε συνεργασία με την Πανάκεια, Κιόσκι, στις 21:00

- ΣΑΒΒΑΤΟ 23/07:

Ροκ Συναυλία με τους Wild Hawks, Kιόσκι, στις 21:00

- ΚΥΡΙΑΚΗ 24/07:

Λαϊκή Ποδηλατοδρομία Σορωνή- Άλσος Αγίου Σουλά, στις 10:00

Επιδείξεις τηλεκατευθυνόμενων αυτοκινήτων σε συνεργασία με την Ένωση Μοντελιστών Ρόδου (συνέχεια την Τετάρτη 27/07 και την Πέμπτη 28/07), Στάδιο, στις 18:00

Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Σορωνή-Άλσος Αγίου Σουλά, στις 19:00

Παραδοσιακοί Χοροί από τα Παιδικά Τμήματα Χορού του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», Στάδιο, στις 21:00

- ΔΕΥΤΕΡΑ 25/07:

Παιδικά παιχνίδια (για παιδιά Δημοτικού), κυνήγι θησαυρού (για ηλικίες από 12 έως... 112), Στάδιο, στις 18:00

Παράσταση από την ομάδα δρόμου Τσίρκο Μπάχαλο, Στάδιο, στις 20:00

- ΤΕΤΑΡΤΗ 27/07:

Έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στις 20:00

Ροκ Συναυλία με τoυς Θέατρο Σκιών, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στις 21:00

- ΠΕΜΠΤΗ 28/07:

Παρουσίαση παραδοσιακών χορών του Πόντου από τον Σύλλογο Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής»

Παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Καππαδοκίας από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» (συνοδεύει μουσικά το Τρίο Ρουμπαγιάτ), Στάδιο, στις 21:00

- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/07:

Παρέλαση Αθλητών, Στάδιο στις 17:00

Έπαρση Σημαίας (Συνοδεύει η Φιλαρμονική Δημοτ. Κοινοτ. Ρόδου)

Παραδοσιακοί Χοροί από τον Πολ. και Λαογρ. Σύλλογο Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι»

Αγώνες στίβου, απονομές βραβείων,Σακουλοδρομίες, αυγοδρομίες,

Επιδείξεις αλόγων

Γαϊδουροδρομίες, στις 19:30

- ΣΑΒΒΑΤΟ 30/07:

Αγώνες Mountain Bike σε συνεργασία με τον ΠΟΡ Ροδήλιος, Στάδιο, στις 10:00

Επιδείξεις αλόγων, Στάδιο, στις 18:00

Παραδοσιακό – Λαϊκό γλέντι από την Αθλητική Ομάδα «Ευκλής» Σορωνής, στις 21:30

- ΚΥΡΙΑΚΗ 31/07:

Αγώνες Ποδηλάτου Χρονομέτρησης Άλσος Αγίου Σουλά-Σορωνή-

Άλσος Αγίου Σουλά, σε συνεργασία με τον ΠΟΡ Ροδήλιος, Στάδιο, στις 11:00

Προβολή της ελληνικής ταινίας «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», του Αλ. Σακελάριου, Κιόσκι, στις 21:00

Γιορτή Μουσικής 2011

    Μετά τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις στο επίσημο δίκτυο της "Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής" (2008, 2009,2010), είμαστε και φέτος έτοιμοι να διοργανώσουμε τη "ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2011" στις 08-09-10 Ιουλίου 2011!!!

    Η ιδέα παραμένει ίδια: πολλά μουσικά σχήματα (επαγγελματικά και ερασιτεχνικά), πολλές ώρες μουσικής όλων των ειδών, πολύ κέφι και ψυχαγωγία συμπληρώνοντας παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις!

    1) Οι συναυλίες θα γίνουν στις 8 και 9 Ιουλίου, από τις 20:00. (σε διαφορετικό σημείο από πέρυσι,  κάτω από δέντρα).

    2) Διανυκτέρευση και κατασκήνωση (θα υπάρχει οριοθετημένος χώρος για να στηθούν σκηνές. Υπάρχουν υποδομές για την προσωπική υγιεινή και ντους. Τα  πρωινά θα είναι κερασμένα ο καφές και το σνακ).

    3) Δραστηριότητες: αθλητικές (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τένις, βόλεϋ), περίπατοι στο άλσος και στο πάρκο ελαφιών, παιχνίδια (φέρτε και επιτραπέζια να έχουμε), βόλτες με άμαξα και άλογα, μοντελισμός αυτοκινήτων, και άλλα.

    4) Την Κυριακή 10 Ιουλίου, θα γίνουν κάποιες δράσεις και η αποχώρηση ως το απόγευμα αφού πρώτα γίνουν καθαρισμοί των χώρων που χρησιμοποιήσαμε.

    H συνδιοργάνωση γίνεται με τους: ΑΕΣ Ευκλής Σορωνής, Περιβαλλοντικό Σύλλογο Σορωνής, ΑΓΕΣ Κάμειρος 09 και με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Καμείρου και του Τοπικού Συμβουλίου Σορωνής.

    Επειδή όμως χωρίς μουσική δεν γίνεται Γιορτή Μουσικής, τα μουσικά σχήματα που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να στέλνουν mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., fax στο 22410-41170 ή να τηλεφωνούν στο 6972284611!

29.06.2011 καλοκαιρινά προγράμματα!
1) ΟΜΑΔΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Ξεκινάνε αύριο Πέμπτη 29 Ιουλίου οι συναντήσεις δημιουργικής απασχόλησης, Οι Ομάδες είναι οι εξής
-Δευτέρα 18.30-20.00 παιδιά που τον Σεπτέμβρη θα πάνε Προνήπιο/Νηπιαγωγείο/Α' τάξη δημοτικού.
-Τρίτη 18.00-20.00 παιδιά που τον Σεπτέμβρη θα πάνε Δ'-ΣΤ' τάξη.
-Πέμπτη 18.00-20.00 παιδιά που τον Σεπτέμβρη θα πάνε Β'-Γ' τάξη.
Σε συνεργασία με τη ψυχολόγο κα. Ηλέκτρα Διακολαμπριανού, ειδική σε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, δημιουργούνται ομάδες παιδιών για τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των παιδιών που θα συμμετέχουν, το πρόγραμμα της ομάδας (ο μέγιστος αριθμός συμμετασχόντων ανά ομάδα είναι 8 άτομα) μπορεί να συμπεριλάβει:
Θεατρικό και θεραπευτικό παιχνίδι: παντομίμα, κουκλοθέατρο, δραματοποίηση παραμυθιών, καθοδηγούμενη φαντασία, αυτοσχέδιες ιστορίες
Εικαστικές τέχνες: ζωγραφική, κολλάζ, χειροτεχνία, πυλός, κατασκευή μάσκας
Ομαδικά παιχνίδια: βιωματικές ασκήσεις που αναπτύσσουν την συνεργασία, την εμπιστοσύνη, την επικοινωνία (λεκτική και μη), και το «δέσιμο» της ομάδα.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2241041170, 6972284611, και στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2) ΟΜΑΔΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
Tο πρόγραμμα κολύμβησης που διοργάνωνε ο ΔΟΠΑ Καμείρου, θα συνεχιστεί φέτος από το Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» με υπεύθυνο καθηγητή φυσικής αγωγής τον κ. Φιλήμονα Μιχαλάκη και με την υποστήριξη της Αντιδημαρχείας Καμείρου και του Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης Δήμου Ρόδου. Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο ΚΕΠ Σορωνής (τηλ. 42344) μέχρι και τις 24 Ιουνίου.    
Γιορτή Μουσικής 2011 (08-09-10 Ιουλίου)
Γιορτή Μουσικής 2011: Άλσος Αγίου Σουλά: Για τέταρτη χρονιά -μετά την "Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής" :
Σε συνδιοργάνωση με τους: ΑΕΣ «Ευκλής», Περιβαλλοντικός Σύλλογος ΑΓΕΣ «Κάμειρος 2009» και με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Καμείρου και του Τοπικού Συμβουλίου Σορωνής θα γίνουν δύο κεντρικές συναυλίες στις 08 και στις 09 Ιουλίου με μουσικά σχήματα ερασιτεχνικά και επαγγελματικά, θα υπάρχει κατασκήνωση για δύο διανυκτερεύσεις και παράλληλες εκδηλώσεις (αθλητικές, περιβαλλοντικές, παιχνίδια κ.α.) κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες οι οποίοι μπορούν να φέρουν δικές τους σκηνές.Τη Κυριακή 10 Ιουλίου είναι η μέρα που θα μαζέψουμε τα πράγματα, τις σκηνές, θα καθαρίσουμε το άλσος και θα αποχωρήσουμε.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι (μουσικοί- επισκέπτες) μπορούν να στείλουν mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., φαξ στο 22410-41170, να τηλεφωνήσουν στο 6972284611.
(να σημειώσουμε πως όπως κάθε χρόνο οι μουσικοί θα μπορούν να "κεραστούν" τις βραδιές που παίζουν, και πως αυτοί που θα διανυχτερεύσουν θα έχουν σαν κέρασμα ένα μικρό πρωϊνό (καφέ, τσάι, κρουασάν, σάντουϊτς)
06.06.2011
Επόμενες δράσεις του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι":
-23 Ιουνίου: Γιορτή του Άη Γιάννη Κλήδονα (Καλαφουνιάρη): 20:00, Λαογραφικό Σπίτι Σορωνής.
Θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τις παιδικές χορευτικές ομάδες του συλλόγου και θα υπάρχουν κεράσματα φτιαγμένα από μέλη και φίλους.
-25 Ιουνίου: Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας και παρουσίαση Σύγχρονου Χορού και Μπαλέτου: 20:30, Στέγη Συλλόγου.
Θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας της φωτογραφικής ομάδας του συλλόγου η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 28 Ιουνίου και ώρες 18:00-22:00.
Τα τμήματα σύγχρονου χορού και μπαλέτου θα παρουσιάσουν χορογραφίες στον προαύλιο χώρο.
19.05.2011
Τη Παρασκευή 20 Μαίου 2011 ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" συμμετέχει στον εορτασμό των Αγίων Ενδόξων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης σε συνεργασία-πρόσκληση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Σορωνής, στο Ιερό Ναύδριο στο παραλιακό δρόμο Σορωνής.
Μετά το Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, τη περιφορά της Ιεράς Εικόνας και την αρτοκλασία, θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική και χορούς.
09.05.2011
H Xoρευτική Ομάδα Εφήβων του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" συμμετέχει σε εκδήλωση του 6ου Γυμνασίου Ρόδου στο Δημοτικό Θέατρο την Τετάρτη 11 Μαϊου 2011, στα πλαίσια του προγράμματος Comenius, στο οποίο συμμετέχουν οι χώρες: Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Ιταλία, Ρουμανία.
02.05.2011
"Γιορτή Παραδοσιακών Χορών": Κυριακή 08 Μαϊου στις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.
Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα χορού που καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά, εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς με τη συμμετοχή σημαντικών πολιτιστικών συλλόγων που δραστηροποιούνται στη Ρόδο.
23.04.2011
Μετά από εντατική φροντίδα και κούρα, μετά από ψυχολογικά τεστ, κρίσιμες συνεδρίες με τον ψυχίατρο και επικαιροποίηση των στοιχείων στη σύγχρονη πραγματικότητα της Ελλάδας, οι «ΤΡΕΛΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ» του Δημήτρη Ψαθά επιστρέφουν για μία ακόμη παράσταση την Τετάρτη 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι». Ελάτε να περάσουμε μία χαλαρωτική ώρα ψυχοθεραπείας όλοι μαζί!
15.04.2011
Τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου, στις 16:00, θα βρεθούμε στο Λαογραφικό Σπίτι Σορωνής για να ασβεστώσουμε πεζοδρόμια, παλιά σπίτια και πεζούλες. Τη δράση στηρίζει η Αντιδημαρχεία Καμείρου, το Τοπικό Συμβούλιο Δημοτ. Κοινότητας Σορωνής και οι υπόλοιποι φορείς της Σορωνής.
27.03.2011 
Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" παρουσιάζει σε διασκευή τη κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά : "Οι Τρελοί της Εποχής".
Πόσο άλλαξε η Ελλάδα από το ’60 που έγραφε ο Δημήτρης Ψαθάς και εξής; Πόσο τρελοί ήταν οι «Τρελοί της Εποχής» του και ποια σχέση έχουν με τους «Τρελούς της Εποχής» μας;
Οι τρελοί της εποχής του ’60 συναντούν τους τρελούς του 2011. Τόπος συνάντησης ; Η ίδια ένδοξη και αμετανόητη χώρα…
Αιτία της τρέλας; Η καθημερινότητα του Έλληνα .Τότε και τώρα .Το ’60 και το 2011. Μικρή η διαφορά…
Ελάτε να «παίξουμε» την ελληνική γη σε μια παρτίδα στον «παπά». «Εδώ παπάς εκεί παπάς , πού είναι ο παπάς»; 
Ελάτε να ζήσουμε το όνειρο του καταφερτζή Έλληνα που θαρρεί πως ο πραγματικός κόσμος είναι αυτός της διαφήμισης. Που ονειρεύεται το εύκολο χρήμα.
Ελάτε να ζήσουμε το δράμα του υπομονετικού πλην όμως εύθικτου Έλληνα στις  ουρές και στη γραφειοκρατία του δημοσίου.
Ελάτε να δοκιμάσουμε την αντοχή του στον πληθωρισμό ,στην αγωνία της εφορίας, στην ανεργία που  αντιμετωπίζουν τα παιδιά του, στα δάνεια.
Ελάτε να ζήσουμε την απόγνωση μπροστά στους ισχυρούς  δανειστές μας σ’ αυτή την οικονομική κρίση!!! Η ζωή τρία γράμματα: ΔΝΤ.
Κάποιοι προσαρμόζονται. Κάποιοι χαλκέντεροι αντέχουν κι αντιστέκονται, όπως ο Αγησίλαος.
Ποιος είναι ο τρελός και ποιος ο γνωστικός σ’ αυτήν εδώ τη χώρα.
Σ’ αυτόν τον τόπο που ούτε πεθαμένους δε μας θέλει  οι γνωστικοί …τρελάθηκαν και αποζητούν το αυτονόητο !!! 
Σαββάτο 09 Απριλίου 2011, στις 20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Σορωνής και
Δευτέρα 11 Απριλίου 2011, στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.
 (Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με ελεύθερη εισφορά στην έξοδο…
παίζουν:
Γεωργιάδη Νίκη: τρελός, Δασκαλάκη Θεοδοσία: τρελός, Μαστής Τάσος: τρελός, Μιχαλάκης Φιλήμονας: ψυχίατρος, Μπέλλος Παναγιώτης Λουκάς: Αγησίλαος, (υποψήφιος τρελός), Πούλιος Μιχάλης: τρελός, Ριζοπούλου Φωτεινή: τρελός, Σαββάκη Ελευθερία: τρελός, Τομάζου Μιράντα: τρελός, Τσαβλίδη Κατερίνα: Μαρία (η γυναικά του Αγησίλαου.
 
21.03.2011
Τη Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011, μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης στη Σορωνή, οι ομάδες παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" θα παρουσιάσουν χορούς στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Σορωνής. 
09.03.2011
  Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" σας προσκαλεί την Κυριακή 13 Μαρτίου στη Στέγη του στις 19:30, σε μία εκδήλωση που θα περιλαμβάνει:

   - ομιλία με θέμα: «Γένους θηλυκού: ένα ταξίδι στη γυναικεία ψυχή σε τρεις πράξεις», Χριστίνα Σαββάκη Γκρανζάν (ψυχολόγος).
   - μουσικό ταξίδι σε γυναικεία τραγούδια με τις Μάστορα Ματίνα, Παππούλη Διονυσία στο τραγούδι και τον Μάνδηλα Βαγγέλη στο πιάνο. 
   - ηλεκτρονικά πορτρέτα γυναικών από τη Φωτογραφική Ομάδα του Συλλόγου.
04.02.2011
Σας βάζουμε… στο πειρασμό του 12ου Καρναβαλιού Σορωνής και της Καρναβαλικής Παρέλασης στις 06 Μαρτίου 2011! Ένα Καρναβάλι που είναι πλέον θεσμός στο νησί μας μετά τα 11 συνεχόμενα χρόνια οργάνωσής του από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι». Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και την έντονη δυσαρέσκεια στην ατμόσφαιρα, επιμένουμε και φέτος! Κρατάμε τα χρηματικά έπαθλα στα 3 καλύτερα πεζοπόρα τμήματα και στα 3 καλύτερα άρματα και έχουμε όσο το δυνατόν φθηνότερο εισιτήριο  στις συναυλίες.
Οι εκδηλώσεις που «αγκαλιάζουν» το 12ο Καρναβάλι Σορωνής είναι οι εξής:
1.    To Σαββάτο 19 Φεβρουαρίου, Συναυλία με το μουσικό σχήμα «Θέατρο Σκιών» στο café Daluz, στις 21:30.
2.   Την Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου, «τσίκνισμα» στη στέγη του Συλλόγου στη Σορωνή, από τις 8:00 το απόγευμα.
3.   Tην Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, με αφετηρία το Λαογραφικό Σπίτι, ντυμένοι μασκαράδες (καμουζέλες) γυρνάμε όλοι μαζί τους δρόμους της Σορωνής, στις 8:00.
4.   Την Παρασκευή 04 Μαρτίου, Συναυλία με τον Δήμο Αναστασιάδη και την μπάντα του στο Dome, στις 22:30.
5.    Την Κυριακή 06 Μαρτίου, το 12ο Καρναβάλι Σορωνής. Με την παρέλαση των πεζοπόρων τμημάτων και των αρμάτων. Στις 15:00. (Όσοι θέλουν να συμμετέχουν με την παρέα τους, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφ.: 22410-41185 και 42085).
Φέτος η παρέλαση θα έχει ως εκκίνηση τη Στέγη του Συλλόγου και το "πάρτυ" μετά θα συνεχίσει στον κεντρικό δρόμο με πολλές εκπλήξεις!  Όσοι επιχειρηματίες θα ήθελαν να διαφημιστούν στα έντυπα των εκδηλώσεων μπορούν να επικοινωνούν στο τηλεφ. 6972284611 και 6932743857.
25.01.2011
Την Κυριακή της Αποκριάς, 06 Μαρτίου 2011 θα πραγματοποιηθεί το 12ο Καρναβάλι Σορωνής!
Μπορείτε να συμμετέχετε κι εσείς με πεζοπόρο τμήμα ή άρμα! Για συμμετοχές μπορείτε να τηλεφωνείτε στα 22410-41185 και 22410-42085.
Θα σας ενημερώσουμε για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις και δράσεις!!! (Τσικνοπέμπτη, συναυλία κτλ).
19.01.2011
Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2011, στις 21:00 στη Στέγη του Συλλόγου, θα γίνει μία συνάντηση - συζήτηση για το 12ο Καρναβάλι Σορωνής. Η παρουσία σας με ιδέες και προτάσεις θα είναι μεγάλη δύναμη για τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι", μια που το Καρναβάλι έχει γίνει πλέον ένας θεσμός που τον επισκέπτεται πλήθος κόσμου από όλη τη Ρόδο.