afisaΤην Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στις 19:00, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία για τον Οικουμενικό ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ με τίτλο "Στην γειτονιά των Αγγέλων", στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου (πίσω από τη Στέγη του Συλλόγου μας), με τη στήριξη μας και της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής.
 
Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Πούλος μπουζούκι, Τάσος Νάσος μπουζούκι, Παντελής Ταλαδιανός πλήκτρα, Μιχάλης Χατζηπέτρος ακουστική κιθάρα, Γιάννης Γιακουμάκης κλασσική κιθάρα, Βασίλης Ζαχαρίου μπάσο , Αντώνης Κολλιός τύμπανα.
 
Είσοδος ελεύθερη.
 
Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον Covid-19 που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 4214/Β΄/13-09-2021 (υποχρεωτικά μάσκα).
 
 
 

Μετά από δύο περίπου χρόνια αδράνειας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρόσκληση Μελών και Φίλων του Συλλόγου μας, για νέες εγγραφές στις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ στη Στέγη του Συλλόγου. Είναι σημαντικό να γίνουν εγγραφές ώστε να φτιάξουμε σωστά το ωράριο των ομάδων. Λόγω της πανδημίας και για την αποφυγή συνωστισμού η προσέλευση προτείνουμε να γίνει με τον ακόλουθο τρόπο:
Στην κεντρική αίθουσα θα πραγματοποιηθούν:
1. Εγγραφές για το χορευτικό τμήμα:
 Ηλικίες από 5 ετών μέχρι 6 στις 5μ.μ.
 Ηλικίες από 6 ετών μέχρι 8 στις 6 μ.μ.
 Ηλικίες από 8 ετών μέχρι 10 στις 7 μ.μ.
 Το εφηβικό τμήμα 10 ετών και άνω στις 8 μ.μ.
 Τμήμα ενηλίκων στις 8:30 μ.μ.
Στην αίθουσα των αργαλειών θα πραγματοποιηθούν από τις 5 μ.μ. έως 8 μ.μ.:
2. Εγγραφές για τμήμα aerobic για ενήλικες.
3. Εγγραφές για το τμήμα hip hop για παιδιά από 5 ετών και άνω.
Σε περίπτωση που κάποιος/κάποια δεν μπορεί να βρίσκεται στον χώρο την συγκεκριμένα μέρα και ώρα, μπορεί να καλέσει στα παρακάτω τηλέφωνα: 6945566466 κ. Βαρβάρα Σταυριά, 6939390701 κ. Βιβή Σταυριά.
(Να σημειωθεί πως τις παραπάνω ώρες θα βρίσκεται και η ταμίας μας στο χώρο, ώστε να πληρωθούν τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες από την περίοδο λειτουργίας μας).
Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η έναρξη προβών της Χορωδίας, καθώς και άλλων ομάδων και δράσεων!
Σας περιμένουμε με χαρά να ξεκινήσουμε ξανά!

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου συζητάμε για το περιβάλλον και τα φυσικά οικοσυστήματα της Ρόδου. Με ομιλητές τους Δημήτρη Γρηγοριάδη, Αλέξανδρο Λουιζίδη και Πέτρο Σπανό. Ώρα έναρξης: 20:30, στη Στέγη του Συλλόγου μας.

 Ο θεατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου τιμάει την επέτειο των διακοσίων ετών από την Επανάσταση με την θεατρική παράσταση επετειακού περιεχομένου «ΑΘΑΝΑΤΕΣ». Η παράσταση φωτίζει τον ρόλο της γυναίκας στην Επανάσταση και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα ενώ είναι πλαισιωμένη από παραδοσιακούς χορούς της εποχής.

Τετάρτη 18 Αυγούστου στη Σορωνή Ρόδου στις 21:00, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Σορωνής, πίσω από τη Στέγη του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου "Το Αμπερνάλλι".
Είσοδος Ελεύθερη.
Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του ΔΟΠΑΡ.
Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της θεατρολόγου Βίκυς Θεολόγη ενώ παίζουν η ίδια, η Κατερίνα Τσαβλίδη, η Βασιλένα Πέτροβα και η Δέσποινα Κρητικού. (Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως αφού όλοι οι συντελεστές είναι "δικοί μας άνθρωποι").
Στήριξη: Πολιτιστικός Σύλλογος "Το Αμπερνάλλι", Δημοτική Κοινοτητα Σορωνής.
(Θα τηρηθούν τα μέτρα του ΕΟΔΥ, με αποστάσεις και μάσκα κατά τη διάρκεια της παράστασης).

Μετά από τη μεγάλη παύση των δραστηριοτήτων όλων των φορέων Πολιτισμού, ξεκινάμε σιγά- σιγά και πάλι. Όλο αυτό το διάστημα το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" ασχολήθηκε με την υλοποίηση του ενταγμένου έργου στο τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER 2014-2020 της ΑΝΔΩ ΑΕ στη Δράση 19.2.4.5 «Υλοποίηση δράσεων της τοπικής στρατηγικής ανάπτυξης» του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΠΑΑ 2014-2020».

Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, στις 20:30, θα παρουσιαστεί στο προαύλιο του Γυμνασίου  Σορωνής (πίσω από τη Στέγη του  Συλλόγου μας) η θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους "Ο Πρίγκιπας Λεμόνης". Μία θεατρική μεταφορά των γνωστών παιδικών τραγουδιών του Γιώργου Σακελλαρίδη, για μικρούς και μεγάλους.

Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις).


Στις 22 και 23 Απριλίου 2021 συνδεόμαστε διαδικτυακά με Σχολεία:

  • 22/04/2021: Τάξεις του Μουσικού Σχολείου Ρόδου παρακολούθησαν διαδικτυακά το ντοκιμαντέρ από το Λαογραφικό Σπίτι Σορωνής για τις πασχαλινές αυγούλες, τα έθιμα του Πάσχα και τα κάλαντα του Λαζάρου.
  • 23/04/2021: Η Δ' τάξη του Δημοτικού του Ροδίων Παιδεία παρακολούθησε σε ζωνταντή διαδικτυακή σύνδεση με τη Στέγη του Συλλόγου μας, τα έθιμα του Πάσχα, τις πασχαλινές αυγούλες και τη παραδοσιακή φορεσιά του τόπου μας.