ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021: Καλούνται τα Μέλη του Συλλόγου στις 17:30, για τη διεξαγωγή της ετήσιας γενικής συνέλευσης, σύμφωνα με το καταστατικό και με θέματα: Απολογισμός δράσεων 2021, οικονομικός απόλογισμός 2021, αρχαιρεσίες ανάδειξης νέου Δ.Σ. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΡΩΝΗΣ ΡΟΔΟΥ ‘ΤΟ ΑΜΠΕΡΝΑΛΛΙ’ στο πλαίσιο υλοποίησης του ενταγμένου έργου στο τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER 2014-2020 της ΑΝΔΩ ΑΕ στη Δράση 19.2.4.5 «Υλοποίηση δράσεων της τοπικής στρατηγικής ανάπτυξης» του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΠΑΑ 2014-2020», με τίτλο «ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΟΡΩΝΗΣ ΡΟΔΟΥ ‘ΤΟ ΑΜΠΕΡΝΑΛΛΙ’ »προσκαλεί φυσικά και νομικά πρόσωπα που διαθέτουν την ανάλογη επαγγελματική δραστηριότητα και εξοπλισμό, να καταθέσουν οικονομική προσφορά  στο είδος ή τα είδη που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα:

Α/Α

ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΠΟΣΟΤΗΤΑ 

1

Αργαλειός

ΤΕΜΑΧΙΟ

1

2

ΕΠΙΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ (ΓΡΑΦΕΙΟ-ΣΥΡΤΑΡΙΕΡΑ-ΝΤΟΥΛΑΠΑ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΑΠΟΚΟΠΗ

1

3

ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

ΑΠΟΚΟΠΗ

1

4

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ 12000BTU

TEMAXIO

1

5

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ 24000BTU

ΤΕΜΑΧΙΟ

1

6

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ

ΑΠΟΚΟΠΗ

6

Το έργο συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

Η πλέον συμφέρουσα προσφορά θα προκύψει από την αξιολόγηση της οικονομικής προσφοράς σε συνδυασμό με την τήρηση των προδιαγραφών του εξοπλισμού. Η κατάθεση των προσφορών θα γίνεται ηλεκτρονικά (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)   ή εντύπως στα γραφεία του συλλόγου μετά από επικοινωνία, από τις 22-11-2021 έως τις 07-12-2021 και ώρα 14.00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 6945566466 με την κ. Βαρβάρα Σταυριά για διευκρινίσεις και απορίες σχετικά με τη σύμβαση, τις προδιαγραφές του εξοπλισμού και το έργο.

Εκ του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι»


 Παραδοσιακοί Λουκουμάδες: Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, από τις 5 το απόγευμα και μετά, θα σας περιμένουμε στη Στέγη του Συλλόγου μας, για να σας κεράσουμε τους παραδοσιακούς λουκουμάδες σύμφωνα με το έθιμο του Άη Ανδρέα. Σας προσκαλούμε να δείτε και την αναβίωση του εθίμου του "κάου" που βιντεοσκοπήσαμε: https://youtu.be/BeqzIWh1NLA.


Στηρίζουμε κι εφέτος τη διοργάνωση "Η Ρόδος για τη Ζωή": Από την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στη Στέγη μας, θα υπάρχουν τα φετινά μπλουζάκια! Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές: «Μετά από έναν χρόνο απουσίας, εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούσαν παγκοσμίως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, «Η Ρόδος για τη Ζωή» επιστρέφει για τη φετινή χρονιά, προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες, αλλά πάντα με στόχο την υγεία των συμπολιτών μας. Αυτή τη χρονιά, «Η Ρόδος για τη Ζωή» θα… στοχεύσει στα παιδιά και πιο συγκεκριμένα, στην αγορά θερμοκοιτίδας αεροδιακομιδών για τη μεταφορά των νεογνών, όταν αυτό είναι απαραίτητο. Παράλληλα, μετά από εισήγηση των γιατρών του ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου μας, «Η Ρόδος για τη Ζωή» θα προβεί σε αγορά πολυθρόνας χημειοθεραπείας. Χωρίς να υπάρξει εκδήλωση λόγω των μέτρων για την πανδημία, αλλά με πολλή θέληση και αγάπη, όλοι εμείς θα συμβάλλουμε, όπως τόσα χρόνια ξέρουμε, αγοράζοντας το μπλουζάκι, το οποίο πάντα αποτελεί το εισιτήριο για την επίτευξη του στόχου μας! Φέτος το μπλουζάκι θα είναι χρώματος γκρι, ενώ όλος ο Νοέμβριος θα είναι αφιερωμένος στο «Ρόδος για τη Ζωή», προκειμένου να συνδράμουν όσοι περισσότεροι από εμάς γίνεται!

poster
Την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στις 19:00, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία για τον Οικουμενικό ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ με τίτλο "Στην γειτονιά των Αγγέλων", στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου (πίσω από τη Στέγη του Συλλόγου μας), με τη στήριξη μας και της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής.
 
Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Πούλος μπουζούκι, Τάσος Νάσος μπουζούκι, Παντελής Ταλαδιανός πλήκτρα, Μιχάλης Χατζηπέτρος ακουστική κιθάρα, Γιάννης Γιακουμάκης κλασσική κιθάρα, Βασίλης Ζαχαρίου μπάσο , Αντώνης Κολλιός τύμπανα.
 
Είσοδος ελεύθερη.
 
Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον Covid-19 που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 4214/Β΄/13-09-2021 (υποχρεωτικά μάσκα).
 
 

Μετά από δύο περίπου χρόνια αδράνειας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρόσκληση Μελών και Φίλων του Συλλόγου μας, για νέες εγγραφές στις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ στη Στέγη του Συλλόγου. Είναι σημαντικό να γίνουν εγγραφές ώστε να φτιάξουμε σωστά το ωράριο των ομάδων. Λόγω της πανδημίας και για την αποφυγή συνωστισμού η προσέλευση προτείνουμε να γίνει με τον ακόλουθο τρόπο:
Στην κεντρική αίθουσα θα πραγματοποιηθούν:
1. Εγγραφές για το χορευτικό τμήμα:
 Ηλικίες από 5 ετών μέχρι 6 στις 5μ.μ.
 Ηλικίες από 6 ετών μέχρι 8 στις 6 μ.μ.
 Ηλικίες από 8 ετών μέχρι 10 στις 7 μ.μ.
 Το εφηβικό τμήμα 10 ετών και άνω στις 8 μ.μ.
 Τμήμα ενηλίκων στις 8:30 μ.μ.
Στην αίθουσα των αργαλειών θα πραγματοποιηθούν από τις 5 μ.μ. έως 8 μ.μ.:
2. Εγγραφές για τμήμα aerobic για ενήλικες.
3. Εγγραφές για το τμήμα hip hop για παιδιά από 5 ετών και άνω.
Σε περίπτωση που κάποιος/κάποια δεν μπορεί να βρίσκεται στον χώρο την συγκεκριμένα μέρα και ώρα, μπορεί να καλέσει στα παρακάτω τηλέφωνα: 6945566466 κ. Βαρβάρα Σταυριά, 6939390701 κ. Βιβή Σταυριά.
(Να σημειωθεί πως τις παραπάνω ώρες θα βρίσκεται και η ταμίας μας στο χώρο, ώστε να πληρωθούν τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες από την περίοδο λειτουργίας μας).
Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η έναρξη προβών της Χορωδίας, καθώς και άλλων ομάδων και δράσεων!
Σας περιμένουμε με χαρά να ξεκινήσουμε ξανά!

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου συζητάμε για το περιβάλλον και τα φυσικά οικοσυστήματα της Ρόδου. Με ομιλητές τους Δημήτρη Γρηγοριάδη, Αλέξανδρο Λουιζίδη και Πέτρο Σπανό. Ώρα έναρξης: 20:30, στη Στέγη του Συλλόγου μας.

 Ο θεατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου τιμάει την επέτειο των διακοσίων ετών από την Επανάσταση με την θεατρική παράσταση επετειακού περιεχομένου «ΑΘΑΝΑΤΕΣ». Η παράσταση φωτίζει τον ρόλο της γυναίκας στην Επανάσταση και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα ενώ είναι πλαισιωμένη από παραδοσιακούς χορούς της εποχής.

Τετάρτη 18 Αυγούστου στη Σορωνή Ρόδου στις 21:00, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Σορωνής, πίσω από τη Στέγη του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου "Το Αμπερνάλλι".
Είσοδος Ελεύθερη.
Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του ΔΟΠΑΡ.
Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της θεατρολόγου Βίκυς Θεολόγη ενώ παίζουν η ίδια, η Κατερίνα Τσαβλίδη, η Βασιλένα Πέτροβα και η Δέσποινα Κρητικού. (Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως αφού όλοι οι συντελεστές είναι "δικοί μας άνθρωποι").
Στήριξη: Πολιτιστικός Σύλλογος "Το Αμπερνάλλι", Δημοτική Κοινοτητα Σορωνής.
(Θα τηρηθούν τα μέτρα του ΕΟΔΥ, με αποστάσεις και μάσκα κατά τη διάρκεια της παράστασης).

Μετά από τη μεγάλη παύση των δραστηριοτήτων όλων των φορέων Πολιτισμού, ξεκινάμε σιγά- σιγά και πάλι. Όλο αυτό το διάστημα το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" ασχολήθηκε με την υλοποίηση του ενταγμένου έργου στο τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER 2014-2020 της ΑΝΔΩ ΑΕ στη Δράση 19.2.4.5 «Υλοποίηση δράσεων της τοπικής στρατηγικής ανάπτυξης» του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΠΑΑ 2014-2020».

Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, στις 20:30, θα παρουσιαστεί στο προαύλιο του Γυμνασίου  Σορωνής (πίσω από τη Στέγη του  Συλλόγου μας) η θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους "Ο Πρίγκιπας Λεμόνης". Μία θεατρική μεταφορά των γνωστών παιδικών τραγουδιών του Γιώργου Σακελλαρίδη, για μικρούς και μεγάλους.

Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις).


Στις 22 και 23 Απριλίου 2021 συνδεόμαστε διαδικτυακά με Σχολεία:

  • 22/04/2021: Τάξεις του Μουσικού Σχολείου Ρόδου παρακολούθησαν διαδικτυακά το ντοκιμαντέρ από το Λαογραφικό Σπίτι Σορωνής για τις πασχαλινές αυγούλες, τα έθιμα του Πάσχα και τα κάλαντα του Λαζάρου.
  • 23/04/2021: Η Δ' τάξη του Δημοτικού του Ροδίων Παιδεία παρακολούθησε σε ζωνταντή διαδικτυακή σύνδεση με τη Στέγη του Συλλόγου μας, τα έθιμα του Πάσχα, τις πασχαλινές αυγούλες και τη παραδοσιακή φορεσιά του τόπου μας.