Φωτογραφίες:

Δείτε βίντεο απόσπασμα από την καρναβαλική παρέλαση:

Δείτε βίντεο απόσπασμα από το After Carnival Party:

 

Στον απόηχο του 20ου Καρναβαλιού Σορωνής βρίσκεται ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι", λίγες μέρες μετά την μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση της 10ης Μαρτίου. Μιας παρέλασης που παρ’ όλες τις δυσκολίες, έλαμψε για ακόμη μια φορά, χαρίζοντας ένα υπέροχο θέαμα στους χιλιάδες θεατές που πραγματικά κατέκλυσαν τη Σορωνή και μας έκαναν περήφανους και χαρούμενους για την δουλειά που χρειάστηκε να γίνει φέτος.
Φαντασμαγορικές κατασκευές που στήθηκαν για να τιμήσουν τα 20 χρόνια του Καρναβαλιού, άλλες που σατίριζαν κοινωνική και πολιτική καθημερινότητα, άλλες με γλυκές παιδικές καρναβαλικές συμμετοχές, υπέροχες μαζορέτες. Όλα αυτά πλαισιώθηκαν αρμονικά με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου και το Σύνολο κρουστών του Mουσικού Sχολείου Ρόδου, συνθέτοντας ένα πραγματικά υπέροχο αποτέλεσμα. 

Ο Σύλλογος νιώθει την ανάγκη να απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που αφιέρωσαν το χρόνο τους ετοιμάζοντας τις συμμετοχές όλο αυτό τον καιρό, με πραγματικά πολύ κόπο αλλά και όρεξη. Τις ομάδες που ήρθαν από άλλες περιοχές, τη Διμυλιά, το Παραδείσι αλλά και τα μικρά παιδιά και τις μητέρες που ήρθαν από την πόλη της Ρόδου με τους υπέροχους μονόκερους τους. Όλοι αυτοί ήταν και θα είναι πάντα η ζωή του καρναβαλιού.

Το πάρτι στην αυλή του Γυμνασίου Σορωνής που μάγεψε με μουσικές της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου, με χορευτικά από το τμήμα χιπ χοπ του συλλόγου με υπεύθυνη την κ.Νίκη Τσικούρη αλλά και από τις σχολές χορού της κ. Μαρί Γκίκα, με τις μουσικές επιλογές του Special guest Dj Valentino και φυσικά το υπέροχο μουσικό πρόγραμμα των Μανώλη Βονάκη και Κώστα Ορφανίδη, διατήρησαν το κέφι για ώρες ακόμα. Όπου τυπικά και μόνο ανακοινώθηκε η παρακάτω κατάταξη:
Άρματα: 
1ο Γαμήλια Τούρτα, 2ο Το λυχνάρι του Αλαντίν, 3ο Δήμος Vs ΔΕΥΑΡ
Πεζοπόρα: 
1ο Αστερίξ & Οβελίξ: επιχείρηση Κλεοπάτρα, 2ο Οι Μαζορέτες, 3ο Λατέρνα, φτώχεια και μνημόνιο
Από την επιτροπή μας: Καλαιτζίδη Γιάννη, Φλάγκου Ελένη, Μαρίνο Γιάννη, Χατζηνικόλα Εύα, Παπαθεοδώρου Θοδωρής

Τίποτα όμως δε θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη συμβολή όλων αυτών που έστησαν βήμα-βήμα το 20ο Καρναβάλι Σορωνής. Τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου που επί τρεις μήνες ετοίμαζαν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι φίλοι του συλλόγου που έδωσαν πραγματικά τον εαυτό τους για το στήσιμο, θέλοντας να βοηθήσουν το σύλλογο και το ΔΣ στην ετοιμασία της τόσο μεγάλης διοργάνωσης. Τα μέλη και όχι μόνο, που δέχθηκαν με χαρά το κάλεσμα να επανδρώσουν εκείνη τη μέρα τα πόστα του συλλόγου. Την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον ΔΟΠΑ Ρόδου που χρηματοδότησαν σημαντικό μέρος των εξόδων, την Αντιδημαρχία Καμείρου, τη Δ.Κ. Σορωνής και όλο το προσωπικό της που πρόσφεραν απλόχερα τη βοήθειά τους σε ό, τι και αν τους ζητήθηκε. Χωρίς την διάθεση από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σορωνής του χώρο στον οποίο κατασκευάζονται πολλά από τα άρματα. Το Γυμνάσιο Σορωνής που διέθεσε τον χώρο για το πάρτι που ακολούθησε. Αναπόσπαστη βοήθεια ήταν όλοι οι χορηγοί της διοργάνωσης.

Αλλά και η συμβολή των εκφωνητών μας, Ματθαίος Χατζηγεωργίου και Βίκυ Θεολόγη που χρωμάτισαν με τις φωνές τους το Καρναβάλι. Η κ. Μαρία Καρακατσάνη που έβαψε τους υπέροχους κλόουν που ζωντάνεψαν την παρέλαση. Ο κ. Κυριάκος Μαρίνος που έστησε όλες τις ξύλινες κατασκευές. Η κ. Δέσποινα Δημητρά για το στήσιμο του face painting. Την εταιρεία CMF του κ. Τάσου Καρελλάκη που χορήγησε το ραδιοφωνικό spot. Σε όλους αυτούς ο σύλλογος απευθύνει τις θερμές ευχαριστίες του και εύχεται να τους έχει κάθε χρόνο κοντά του. 
Να ευχαριστήσουμε επίσης, το προσωπικό της ΔΕΔΔΗΕ που ανταποκρίθηκε άμεσα στην κλήση για αποκατάσταση της βλάβης που προέκυψε, καθώς και τη ΡΟΔΑ για την έκτακτη δρομολόγηση λεωφορείου με σκοπό να μεταφέρει επισκέπτες του Καρναβαλιού στην πόλη της Ρόδου, μετά από πρόβλημα προηγούμενου δρομολογίου.

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’ σας εύχεται Καλή Σαρακοστή και ανανεώνει το ραντεβού του με τους χιλιάδες φίλους θεατές και καρναβαλιστές για το 21ο Καρναβάλι Σορωνής.

 

GTranslate